O çuvalın içinde siz de varsınız

O çuvalın içinde siz de varsınız
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu. Sancar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir; onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu. Sancar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir; onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz” açıklamasına göndermede bulunarak, “Zehirli yılanlarla aynı torbadasınız” dedi. Sancar, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarındaki iddialara ilişkin olarak Meclis’te komisyon kurulması çağrısında bulundu.
Sancar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarını yargıya taşımasına ilişkin, “Gülelim mi ağlayalım mı? İçişleri Bakanı bilmez mi bakanların yargılanması Meclis’te olur” tepkisi gösteren Sancar, AK Parti’ye çağrı yaparak, “Madem bakanınız kendisi dilekçe verdi, gelin Meclis’te bir soruşturma komisyonu kuralım” dedi.