Öğrencileriyle gökkuşağı bayrağı önünde fotoğraf çektiren öğretmen hakkında inceleme başlatıldı

Öğrencileriyle gökkuşağı bayrağı önünde fotoğraf çektiren öğretmen hakkında inceleme başlatıldı
İstanbul'da, Silivri Kavaklı İlköğretim Okulu'nda görevli sınıf öğretmeni Ahter Nur, karnelerini verdikten sonra öğrencileriyle fotoğraf çektirdi. LGBTİ+'larla özdeşleşen gökkuşağı bayrağı önünde çekilen fotoğrafı...

İstanbul'da, Silivri Kavaklı İlköğretim Okulu'nda görevli sınıf öğretmeni Ahter Nur, karnelerini verdikten sonra öğrencileriyle fotoğraf çektirdi. LGBTİ+'larla özdeşleşen gökkuşağı bayrağı önünde çekilen fotoğrafı sosyal medyada paylaşan öğretmen hakkında inceleme başlatıldı.

Sınıf öğretmeni Ahter Nur, öğrencileriyle çektiği fotoğrafı sosyal medya hesaplarında paylaştı ancak LGBTİ+'larla özdeşleşen gökkuşağı bayrağı nedeniyle okul müdürü ve veliler tarafından aldığı tepkiden sonra fotoğrafı kaldırdı.

İktidara yakın medya tarafından "skandal" olarak nitelendirilen fotoğraftan sonra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen hakkında inceleme başlatıldığını şu açıklamasıyla duyurdu:

"Bu tür kötü örnekler kocaman yürekli öğretmenlerimizi de rencide ediyor. MEB ailesinin hukukunu korumak birinci vazifemiz. İlgili kişi hakkında yasal süreci başlattık."