Öğretmeni darp eden özel kursa yumurtalı protesto: Bir öğretmen gözaltına alındı

Öğretmeni darp eden özel kursa yumurtalı protesto: Bir öğretmen gözaltına alındı
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Ankara’da bir öğretmenin yatırılmayan maaşını istediği için darp edildiği kurum önünde eylem yaptı. Öğretmenler tepki olarak kuruma yumurta atınca polis, bir öğretmeni gözaltına...
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Ankara’da bir öğretmenin yatırılmayan maaşını istediği için darp edildiği kurum önünde eylem yaptı. Öğretmenler tepki olarak kuruma yumurta atınca polis, bir öğretmeni gözaltına aldı.

Ankara Kızılay’da bulunan Genç ODTÜLÜLER adlı kursta çalışan bir öğretmen, yatırılmayan maaşını istemek için gittiğinde darp edilmişti. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, bugün kurum önünde eylemdeydi.

Darp edilen öğretmen de eylemde söz alarak, öğretmenlerin ve sendikasının arkasında durmasından dolayı güçlü hissettiğini ifade etti.

Polis ve öğretmenler arasında arbede yaşandı

Sendika.Org'un haberine göre basın açıklamasının ardından bir öğretmen kuruma tepki göstermek için yumurta attı. Yumurta atmasının ardından polis de öğretmenlere saldırdı. Öğretmenler, bir öğretmeni darp eden kurum hakkında bir işlem yapılmazken kuruma tepki olarak yumurta atanlara bu şiddetin gösterilmesine tepki gösterdi.

[video width="1280" height="720" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/01/ssstwitter.com_1706629720316.mp4"][/video]

Ne olmuştu?

Geciken maaşı için kurumla görüşmeye giden öğretmen, kuruma maaşlarının neden geç yatırıldığını sordu. Görüşmeye giden ve kuruma sözlerinde durmaları gerektiğini söyleyen öğretmene kurum görevlileri saldırdı. Öğretmenin üstüne yürüyen kurum görevlisi yumruk attı, ardından başka bir kurum görevlisi yüzüne sıcak su attıktan sonra o suyun bardağını öğretmenin kafasına vurdu.

Yaralanan öğretmen kendisini kurumdan zor çıkarttığını ifade ederken olayın ardından karakola giderek ifade verdi.

Öğretmen, kurumun kendisine herhangi bir sigorta yaptırmadığını ve genel olarak da meslektaşlarının sigortasız olduğunu ve maaşlarının da geç yatırıldığını ifade etti.