OHAL’in bahanesi yağma

OHAL’in bahanesi yağma
Deprem bölgesine ziyaretini sürdüren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te yaptığı açıklamada OHAL ilanına gerekçe olarak deprem bölgesindeki “yağma olaylarını” ve “süreci istismar eden” kişileri gösterdi....

Deprem bölgesine ziyaretini sürdüren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te yaptığı açıklamada OHAL ilanına gerekçe olarak deprem bölgesindeki “yağma olaylarını” ve “süreci istismar eden” kişileri gösterdi. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: “Süreci ne yazık ki siyasi istismara dönüştürenler var. Bu istismara benim vatandaşım asla prim vermeyecektir. Meclis’teki oylamayla OHAL yürürlüğe girmiş olacak. Bu ne getirecek? Bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden, tüm tefecilere, fitne fesat gruplarına karşı OHAL ile müdahale etme imkanını devlete vermiş olacak… Bazı yerlerde maalesef, bakıyorsunuz, marketlere, AVM’lere yağma oluyor. Devlet, OHAL’le bu yağmalama gayretlerine müdahale etme imkanını yakalayacak…”

SOYLU: YÜZDE 99,9'U ASILSIZ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise dün Kahramanmaraş’ta yaptığı açıklamada “Yağma ihbarlarının yüzde 99,9’u asılsız” dedi. Soylu depremin ikinci günü de “Bir iki münferit olay tespit edildi, bunun dışında Türkiye’de böyle bir şey söz konusu değil” demişti.