Okullar için son karar eylül ayında verilecek

Okullar için son karar eylül ayında verilecek
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona vakalarının devam ettiği gerekçesiyle eleştirilen okulların açılış tarihine ilişkin konuştu. Açılış tarihini mevzuat gereği açıkladıklarını söyleyen Selçuk, "Okulların açılacağı...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona vakalarının devam ettiği gerekçesiyle eleştirilen okulların açılış tarihine ilişkin konuştu. Açılış tarihini mevzuat gereği açıkladıklarını söyleyen Selçuk, "Okulların açılacağı hafta ne olacağını kimse bilemez" dedi ve şunları söyledi:

"Bizim için birinci öncelik öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığı. 31 Ağustos’ta açılacak derken bunu temenni ediyoruz. Açmayın, uzaktan eğitime devam edin denirse biz buna hazırız. Seyrekleştirme modeli deneyin derlerse buna da hazırız. Neden hazırız, bir yıl sonrasının içeriklerini bitirmek üzereyiz. O kadar hazırız. Beklentimiz şu: Verilere bakarız, eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. İsteyen özel okul 15 Ağustos’ta faaliyet başlayabilir" ifadelerini kullandı.