ORC Araştırma Genel Müdürü açıkladı: Seçimi ilk turda kazanmaya en yakın aday kim?

ORC Araştırma Genel Müdürü açıkladı: Seçimi ilk turda kazanmaya en yakın aday kim?
ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla ilk turda kazanmaya en yakın adayı açıkladı. Pösteki Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ie CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı...

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla ilk turda kazanmaya en yakın adayı açıkladı.

Pösteki Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ie CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Pösteki, Kılıçdaroğlu'nun "lider vasfı yok" söylemini tamamen üzerinden attığını ifade ederek, seçimi ilk turda kazanmaya en yakın aday olduğunu söyledi.

Diğer yandan Pösteki Erdoğan'ın seçmen kitlesinin ise çeşitli sebeplerden dolayı başka adaylara yöneldiğini belirtti. Pösteki'nin iki aday için değerlendirmeleri şöyle:

KILIÇDAROĞLU

"Son dönemde gerçekleştirdiğimiz tüm araştırmalarda, ilk turda kazanmaya en yakın adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğu görülüyor. Geçmişte kendisi hakkında yapılan “lider vasfı yok” yakıştırmalarını, muhalefeti birleştirmek konusundaki adımları, barışçıl tutumu ve halkın adamı imajıyla çoktan yıktığı görüşü hakim."

ERDOĞAN

"Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümet yönetme deneyimi, kendi seçmeninin gözünde hem olumlu hem de olumsuz şekilde görülebiliyor. Geçtiğimiz seçimlerde Cumhur İttifakı partilerine ve Erdoğan’a oy veren seçmenlerin bir kısmı, Erdoğan yorgun olduğu için ya da Erdoğan’ın hükümet politikalarını beğenmedikleri için başka adaylara yöneldi. Cumhur İttifakı seçmeninin tepki gösterdiği bir diğer konu ise Hüda-Par adaylarının Ak Parti listelerinden aday gösterilmesi. Erdoğan ve Cumhur İttifakından kopmayan seçmen ise Erdoğan’ın hükümet yönetme deneyimini avantaj olarak görüyor."