Ormanlarını savunan Akbelen köylüleri ifadeye çağırıldı

Ormanlarını savunan Akbelen köylüleri ifadeye çağırıldı
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarını korumak için 4 yıldır mücadele eden ve direnişlerini sürdüren İkizköylülerden 10 köylü jandarmaya ifadeye çağrıldı.Muğla’nın Milas ilçesine bağlı...
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarını korumak için 4 yıldır mücadele eden ve direnişlerini sürdüren İkizköylülerden 10 köylü jandarmaya ifadeye çağrıldı.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarını korumak için 4 yıldır mücadele eden ve direnişlerini sürdüren İkizköylülerden bugün aralarında İkizköy Çevre Komitesi Sözcüleri Nejla Işık ve Esra Işık ile KARDOK Derneği Başkanı Hasan Yorulmuz'ın da bulunduğu 10 köylü jandarmaya ifadeye çağrıldı.

"Köyümüzü koruduğumuz için ifadeye çağrıldık"

Jandarmaya ifade verdikten sonra köylüler açıklama yaptı. İkizköy Çevre Komitesi Sözcüsü Nejla Işık “Bugün Akbelen'i ormanlarımızı köyümüzü, toprağımızı savunduğumuz için İlçe Jandarma Komutanlığına ifade vermeye geldik. Farklı zamanlarda farklı açıklamalar yapmamızdan nedeniyle ve köyde yapılan dinamit patlatmalarını eleştirdiğimiz ve bu patlatmaların videolarını çektiğimiz için ifadeye çağrıldık. Zeytin kanununu uygulayın dediğimiz için ifadeye çağrıldık ve ifade verdik” dedi.

"Terörle mücadele çağırdı"

Nejla Işık açıklamasınını devamında ise şunları söyledi:

“Ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğü'ne zeytinlerimizi koruyun, zeytinlerimize sahip çıkın dediğimiz ve dilekçe verdiğimiz için terörle mücadeleden arandık ve ifade vermemizi istendi, oraya gittik fakat orada dosyayı bulamadılar jandarmaya geldik burada da dosya yok.

9 Aralık tarihinde neden askerler bizim karşımıza geliyor. Biz burada toprağımızı, doğamızı korumaya çalışıyoruz dediği için o da ifadeye çağrıldı bir köylümüz dinamit patlatmalarının videosunu çektiği için ifadeye çağrıldı.

Haydar amcamız kendi tapulu arazisine şirket işçileri izinsiz girdiği için itiraz etti ve bunun için ifadeye çağrıldı.

Gördüğünüz gibi Akbelen’i koruduğunuz için ormanımızı, doğamızı, suyumuzu ve toprağımızı koruduğumuz için bugün jandarmaya geldik, ifade verdik.

Şimdiye kadar şirketin yaptığı baskı yetmiyormuş gibi şimdi de jandarmaların baskısıyla karşı karşıyayız, devamlı ifadeye çağrılıyoruz, devamlı cezalar yazılıyor, tüm bunlar bizim mücadeleyi bırakmamız için yapılıyor ancak biz bu mücadeleyi asla bırakmayacağız.

Toprak mücadelemizi köyümüzün yaşam mücadelesini asla bırakmayacağız buradayız ve direnmeye devam edeceğiz”

İfade veren köylüler sadece amaçlarının zeytinliklerini ve yaşadıkları topraklar ile köylerini korumak olduğunu kanunun uygulanmasını istedikleri için sık sık ifadeye çağrıldıklarını bunun amacının kendilerini yıldırmaktan başka bir şey olmadığını belirttiler.