'Otobüs kumpası' çekimlerini yapan şirket, çekimlerden bir gün sonra AKP'li belediye ile milyonluk ihale sözleşmesi imzalamış

'Otobüs kumpası' çekimlerini yapan şirket, çekimlerden bir gün sonra AKP'li belediye ile milyonluk ihale sözleşmesi imzalamış
İBB'ye yönelik "otobüs kumpası" çekimlerini yapan şirket, AKP'li belediyeye 1,4 milyon TL'ye boyama kitabı sattığı ortaya çıktı.Ersan KınıkİBB’ye bağlı İETT otobüsünün arızalandığına ilişkin videolar, geçtiğimiz...
İBB'ye yönelik "otobüs kumpası" çekimlerini yapan şirket, AKP'li belediyeye 1,4 milyon TL'ye boyama kitabı sattığı ortaya çıktı.

Ersan Kınık

İBB’ye bağlı İETT otobüsünün arızalandığına ilişkin videolar, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada dolaşıma girmişti.

İBB, görüntülerin kumpas olduğunu ve AKP tarafından set kurularak çekildiğini açıklamıştı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın bugün yayımlanan yazısında, AKP'nin 9 Ocak tarihinde İstanbul Valiliği’nden drone ve video çekimi için izin istediği, İstanbul Valiliği’nin ise 11 Ocak’ta çekim iznini verdiğini ortaya çıkardı.

İstanbul Valiliği tarafından çıkarılan izin yazısında AKP için çekim izni verilen şirketin Mars Medya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olduğu belirtildi.

1,4 milyon TL'lik boyama kitabı satışı

AKP'nin "otobüs kumpası" çekimlerini yapan şirketin, İzmir'de AKP yönetimindeki Menemen Belediyesi'ne 1,4 milyon TL karşılığında boyama kitabı sattığı ortaya çıktı.

Kamu İhale Bülteni'nde yer alan bilgilere göre, AKP yönetimindeki Menemen Belediyesi,  25 Aralık 2023 tarihinde Boyama Kitabı Mal Alımı başlığıyla ihale düzenledi.

Sadece davet edilen firmaların teklif verebildiği pazarlık usulüyle düzenlenen ihaleye 3 firma davet edildi.

Yaklaşık maliyeti 1 milyon 425 bin TL olarak belirlenen ihaleye 3 firmadan teklif geldi.

En yüksek teklif, yaklaşık maliyetle aynı olurken, en düşük teklif ise yaklaşık maliyetin sadece 25 bin TL altında kaldı.

Çekimlerden bir gün sonra ihale sözleşmesi imzalandı

1 milyon 400 bin TL'lik teklif ile ihaleyi kazanan Mars Medya Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti ile belediye arasında 12 Ocak'ta sözleşme imzalandı.

İhale kapsamında kaç adet boyama kitabının belediyeye satıldığı belirtilmezken, şirketin boyama kitaplarını 23 Ocak 2024 tarihine kadar teslim etmesi bekleniyor.

Ticaret Sicil Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre "otobüs kumpası" çekimini yapan şirketin yönetim kurulu başkanlığında Yunus Emre Budak bulunuyor.

Belediye kura ile CHP'den AKP'ye geçmişti

31 Mart 2019 seçimlerinde CHP'nin kazandığı Menemen Belediyesi'ne 2020 yılında "zimmet ve irtikap soruşturması" başlatıldı.

CHP'li belediye başkanı Serdar Aksoy tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aksoy yargılandığı davadan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Aksoy'un görevden alınmasının ardından Menemen Belediye Meclisi'nde yapılan kura ile CHP'li Deniz Karakurt Menemen Belediye Başkan Vekili oldu.

AKP'nin itirazı üzerine tekrarlanan kura ile belediye başkanlığı AKP'nin yönetimine geçti.