Özel, Hatipoğlu’nu eleştirdi: 31 Mart’ta Eskişehir’den Türkiye rekoru beklediğini vurguladı

Özel, Hatipoğlu’nu eleştirdi: 31 Mart’ta Eskişehir’den Türkiye rekoru beklediğini vurguladı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti'den Eskişehir milletvekili seçildikten sonra AKP'ye geçen ve Cumhur İttifakI'nın Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olan Nebi Hatipoğlu'nu eleştirdi. Özel, “Eskişehir’in...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti'den Eskişehir milletvekili seçildikten sonra AKP'ye geçen ve Cumhur İttifakI'nın Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olan Nebi Hatipoğlu'nu eleştirdi. Özel, “Eskişehir’in oy hırsızlarına verecek oyu değil selamı bile olamaz. 31 Mart’ta sandığa gittiğinizde ahlak için vicdan için Eskişehir’i kandıran saray iş birliği yapan bu akla bir cevap vermek için 31 Mart’ta Eskişehir’de Türkiye rekoru bekliyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı.

Aday tanıtım toplantısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Bu seçimde aday gösterilmeyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’e “Bu şehri çok seviyorum, sizleri çok seviyorum. Şimdiden hoşçakalın. Esenle kalın” sözleriyle veda etti. Özgür Özel, Büyükerşen’in elini öperek sarıldı.

Büyükerşen'in emekli olmayacağını vurgulayan Özel, "Yılmaz Büyükerşen'in bir eli Eskişehir'de, bir eli CHP'li belediyelerinin üzerinde olacak" dedi.

Özel, Büyükerşen'in yeni kurulacak CHP'li Belediyeler Komisyonu'nun Genel Koordinatörü olacağını açıkladı.

“Cumhuriyet kadınıyım”

Aday tanıtım toplantısında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce “Bugün büyük bir coşkuyla tarihi bir güne ev sahipliği yapıyoruz. Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılında Atatürk sevdalısı Eskişehir’imizde bir Cumhuriyet kadını olarak büyükşehir belediye başkana dayı olarak sizleri selamlamaktan gurur duyurum. Bugün sizlerle heyecanla doluyuz. Bu şehri koruyacak ve daha da ileri taşıyacak olan kadro huzurunuzdaydı. Mutlaka başaracağız ve 31 Mart’ta zafere ulaşacağız. Sevgili Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarım sizlerle birlikte yürümekten onur duyduğum bu yolda, Eskişehir için kazınacağız. Geçmişimize güveniyorum geleceğimize inanıyorum” dedi.

Eskişehir’in oyunu çalanlara geleceği emanet edilemez.

Programda açıklamalarda bulunan Özel’in konuşmasından satır başları şöyle;

Biraz önce altı oklu roztimizi yeni yaklara taktık. Hepsi bir yere geldi nereye geldiler baba evine geldiler. Hepimiz baba evinde doğarız. Ama herkes bilir ki baba evinin çorbası kaynamaktaıdr, bacası tütmektedir. Birgün eğer ihtiyaç olursa o baba evinde bir yer vardır. Çünkü o baba evinin tapusu ne Özgür Özel’de ne de Kemal Kılıçdaroğlu’nda o baba evininin tapusu bir kişiye kayıtlıdır o da Mustafa Kemal Atatürk’tedir.

Birisi Eskişehir’de çıktı dedi ki, İyi Parti’de muhalefet yapmak üzere destek almak istiyorum dedi. Eskişehir’den oy aldı. Oyları alırken AK Parti’den teşvikleri alıyormuş. Oyları muhalefetim, Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısındayım dedi. Recep Tayyip Erdoğan’ın partisine geçti. Daha bir yıl önce Makam mevki için Eskişehir’i satan birisine Eskişehir en iyi cevabı 31 Mart’ta verecek. Eskişehir’in oyunu çalanlara geleceği emanet edilemez. Eskişehir’in oy hırsızlarına verecek oyu değil selamı bile olamaz. 31 Mart’ta sandığa gittiğinizde ahlak için vicdan için Eskişehir’i kandıran saray iş birliği yapan bu akla bir cevap vermek için 31 Mart’ta Eskişehir’de Türkiye rekoru bekliyorum

"Önce Eskişehir’i sonra Türkiye’yi ayağa kaldırıyoruz"

Yılmaz Büyükerşen, Türkiye’deki CHP’li belediyelerin hizmetlerinin ortaklaştırılması ve geliştirilmesi ile ilgili  yeni oluşturulan kurulun genel koordinatörü oldu. Yerel seçimlerden başlayarak önce Eskişehir’i ayağa kaldırıyoruz sonra Türkiye’yi ayağa kaldırıyoruz.  Kalkın ayağa ve kazanın bu seçimleri ben size güveniyorum

CHP'nin Eskişehir adayları

Eskişehir’in belediye başkan adayları şu şekilde;

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce

Han Belediye Başkan adayı Erdal Şanlı

Mihalgazi Belediye Başkan adayı Hasan Ünal

Sarıcakaya Belediye Başkan Adayı Safiye Keskin

Günyüzü Belediye Başkan adayı İsa Akkaya

Beylikova Belediye Başkan adayı Hakan Karabacak

İnönü Belediye Başkan adayı Balkan Aktaş

Mahmudiye Belediye Başkan adayı İshak Gündoğan

Alpu Belediye Başkan adayı Gürbüz Güller

Seyitgazi Belediye Başkan adayı Uğur Tepe

Çifteler Belediye Başkan adayı Zehra Konakçı

Sivrihisar Belediye Başkan adayı Habil Dökmeci

Tepebaşı Belediye Başkan adayı Ahmet Ataç

Odunpazarı Belediye başkan adayı Kazım Kurt