Özgür Özel, Bahçeli ve Erdoğan’a seslendi: Ağzınıza dolamışsınız, DEM, milletin derdi zam

Özgür Özel, Bahçeli ve Erdoğan’a seslendi: Ağzınıza dolamışsınız, DEM, milletin derdi zam
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Özel, Bahçeli ve Erdoğan’a seslenerek “Ağzınıza dolamışsınız, DEM DEM DEM. Millettin derdi zam zam zam” dedi.  Özel ayrıca en düşük...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Özel, Bahçeli ve Erdoğan’a seslenerek “Ağzınıza dolamışsınız, DEM DEM DEM. Millettin derdi zam zam zam” dedi.  Özel ayrıca en düşük emekli maaşının 17 bin liraya yükseltilmesi gerektiğini vurgulayarak mücadeleye çağırdı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirilerine yanıt veren Özel, "Halkın derdi mutfaktaki yangın" diyerek “ Ağzınıza dolamışsınız DEM DEM DEM. Milletin derdi zam zam zam” ifadelerini kullandı.

Emekli maaşlarına yapılan zammın yeterli olmadığına dikkat çeken Özel, emeklileri en düşük emekli maaşı asgari ücret olana kadar bütün emeklileri mücadeleye davet etti.

Özel ayrıca 31 Mart seçimlerinde iktidara sarı kart gösterme günüdür sloganını yineleyerek “Emekçiler oy verirse 'nasılsa oy alıyoruz' diyerek devam edecekler. Kimse sandığa küsmesin. İşsizliğe, yoksulluğa karşı iktidara sarı kart verilirse eğer oy alırlarsa 4 yıl dönüp de bakmazlar” dedi.

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Özel sözlerine Kamer Genç’i anarak başladı.

216 yılının 22 Ocak’ında iki buçuk metre karın altında söz verdiğimiz gibi grubumuz adına ellerimizle onu toprağın altına teslime ettik. Her 22 Ocak’ta onu anıyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına cevap verme meşguliyetine girersek. Bir saatte Devlet betin söylediklerini cevap verme meşguliyetine girersek iki saat sürer. Biz milletin derdiyle dertlenmeye, onların ihtiyaçlarını bu kürsüden anlatmaya devam edeceğiz. En büyük yangın mutfaktaki yangın. Yurttaşlarımız kötü ekonomi yönetiminin aldığı kararlar karşısında her geçen gün fakirleşiyor. En büyük zorluğu da emekliler çekiyor.

Ama milletin derdi ne Tayyiip beyin ne Devlet beyin derdi. Milletin derdi enflasyon. 2024 yılı adeta iktidarın emeklilerle dalga geçti bir yıla dönüştü. Rahat etmeleri lazım ancak rahat edemiyorlar. Ve her geçen gün biraz daha kötüye gidiyorlar. Kimin yüzünden TÜİK yüzünden. TÜİK kim Tayyip’i üzmeyen İstatistik kurumu. TÜİK, hepimiz adına güya sahadan istatistik toplayacak, ona göre emekliye, çalışana zam verilecek. TÜİK enflasyonu yüzde 64 belirledi. Bir yılda tavuk yüzde 81, zeytinyağı yüzde 180, patlıcan yüzde 123 zamlanmış. Gerçek enflasyon yüzde 127. Yarı yarıya fark var. TÜİK hesaplarına göre en düşük emekli maaşına yüzde 33 zam yapıldı.

Bu hafta grubumuzun ilk hedef 17 bin TL’dir. En düşük emekli maaşı bir asgari ücret olana kadar mücadele edeceğiz. Buradan Bahçeli ve Erdoğan’a sesleniyoruz. Ağzınıza dolamışsınız, DEM DEM DEM. Millettin derdi Zam Zam Zam.

Erdoğan çıksa iki kere iki beş eder dese, anında Adalet ve Kalkınma Partisi il başkanları çıkar ‘reisimiz kerrat cetvelindeki hatayı düzeltti’ der. Devlet bey prompterden okuyarak ‘iki kere ikinin beş ettiği Milliyetçi Hareket Partisi’nin terk edemeyeceği bir davasıdır’ der hep birlikte beşlerler

Ali Yerlikaya’yı dikkatle takip ediyorum. Bakanlığı döneminde 126’sı kırmızı 5’i mavi bültenle aranan 236 suçlu Türkiye’de yakalanmış. Bu 236 suçlu ne zaman gelmiş, Soylu zamanında. Soylu’yu atayan dolma kalem, Ali Yerlikaya’yı atayanla aynı kişiye aitmiş. Onu atayan dolma kalem, Recep Tayyip Erdoğan. Bu pislikten partinin kurumsal olarak ve senin şahsen sorumlu olmadığını söylemek istiyorsan, Soylu’yu Meclis soruştursun, AYM, Yüce Divan sıfatıyla yargılasın. Hesap sormayı kendi yöntemleriyle yapıyorlar. Buradan uluslararası suçlular için hem de Ayhan Bora Kaplan, Süleyman Soylu, Ankara’daki eğlence merkezleri ve devletimize emanet edilmiş kimsesiz çocuklar üzerinden altında kalacağınız o rezaletler ortaya dökülmeden ya Soylu’nun gereğini yaparsın ya da bu pislikten bizzat sorumlusun.

Merkez Bankası krizi, bu kurumun yıpranması Türkiye ekonomisinin yurt dışında itibar kaybetmesidir. Kendi getirdiğiniz üst düzey bürokratı, kendi gazetenizin manşetlerle istifaya zorlarsanız yarın bu kurumun başına yetişmiş imkanı bulamazsınız. İsimler değişiyor, vitrin değişiyor ama anlayış değişmediği için kriz bitmiyor. 5 yılda 4 kez Merkez Bankası başkanı değiştiren, özerk kadrolar yerine siyasi atama yapanlar yaşananların baş sorumlusudur.

"Sandık iktidara karne verme günüdür"

31 Mart’ta Erdoğan hiçbir şey olmamış gibi oy alırsa bir daha emeklinin yüzüne bakmayacak. Emekçiler oy verirse ne çalışma şartları ne örgütlenme özgürlüğünde adım atmayacaklar. Bu güvencesizliğe rağmen kimse sandığa küsmesin. Sandık iktidara karne verme günüdür. 31 Mart’ta bu yoksulluğa, bu işsizliğe karşı oy kullanılırsa, iktidara sarı kart gösterilirse önümüzdeki süreç emekliler, emekçiler, köylüler, esnaflar açısından önemli gelişmelere açık hale gelir. Yok istediklerini alırlarsa 4 yıl dönüp bakmazlar. Türkiye’nin tüm göç alan belediyelerini CHP yönetiyor, tüm göç veren belediyelerini Cumhur İttifakı yönetiyor. Hepiniz Karşıyaka’da Kadıköy’de Çankaya’da oturamazsınız ama hepiniz kendi illerinize, ilçelerinize Kadıköy’ü Çankaya’yı getirebilirsiniz.

Emekçiler oy verirse 'nasılsa oy alıyoruz' diyerek devam edecekler. Kimse sandığa küsmesin. İşsizliğe, yoksulluğa karşı iktidara sarı kart verilirse eğer oy alırlarsa 4 yıl dönüp de bakmazlar. Bütün göç alan belediyeleri CHP, göç veren belediyeleri Cumhur İttifakı yönetiyor.

Çağrımız 81 il, 972 ilçeyedir. Oyunuzu verin gelelim, memleketinizi Türkiye’nin en güzel illerinizden biri yapalım. Orayı temiz yapalım.