CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye İttifakı'na güveniyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye İttifakı'na güveniyoruz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İzmir Belediye Başkan Adayları Tanıtım Töreni'nde konuştu.Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:Bu kenti 1999'dan beri sosyal demokratlar yönetiyor. Bu kente emeği olan Yüksel...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İzmir Belediye Başkan Adayları Tanıtım Töreni'nde konuştu.

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Bu kenti 1999'dan beri sosyal demokratlar yönetiyor. Bu kente emeği olan Yüksel Çakmur'a, bu kente büyük katkılar büyük emekler vermiş İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni mali disipliniyle, kredi notlarıyla, büyük projeleriyle çok önemli noktalara getirmiş sevgili Aziz Kocaoğlu'na, ondan bayrağı devralıp bugüne kadar getirmiş başımızı öne eğdirmemiş sevgili Tunç Soyer'e, Allah gani gani rahmet eylesin İzmir'in efsane belediye başkanı Ahmet Piriştina'ya çok şey borçluyuz.

Milli mücadelenin kurşununun ilk atıldığı yerdeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın emanet edildiği yerdeyiz. Bugün iki büyük eserim var birisi Cumhuriyet ise diğer CHP  diyen bir evdeyiz. O evin tapusunun kayıtlı olduğu Atatürk'ün evindeyiz . İzmir'i ayağa kaydıracak, İzmir'i bir dünya kenti yapacak dinamik kadroları oluşturmaya geldik. Bir sürü iftira sıralanıyor ancak CHP olarak alnımız ak. Birazdan buraya 30 belediye başkan adayı ve onlarla birlikte bir takım kaptanı çıkacak. Bu ekip benim çok önem verdiğim bir büyük devrimin ilk adımını burada atacak. Birileri kadınlara sadece Aile Bakanlığını verirken, bakan dahi olursan sadece Aile Bakanı olabilirsin 18'de 17'de bu işi erkeklere emanet edenlere karşı bugün hepsi de seçilecek yerden 9 Cumhuriyet kadınıyla karşınızdayız. Bugün İzmir'de ortaya koyduğumuz belediye başkanlarına bir bütün olarak baktığımızda, aldıkları eğitimle kentin yüzünü güldürecek, kent suçlarına geçit vermeyecek, yarınlarını planlayabilecek, İzmir'i ranttan ve kalandan evlatlarını korur gibi koruyabilecek kadrolara emanet etmek üzere yola çıktık.

Bundan sonraki süreçte CHP'yi kimse küçük iktidar alanlarının partisi olarak görmesin. CHP, cumhuriyetin ilk yüzyılında büyük bir ayağa kalkış, büyük bir şahlanış, büyük bir ekonomik devrim ve büyük bir siyasal devrimi hayata geçirmiş bir partidir. Altı okundan bir tanesi devrimcilik olan partidir. Cumhuriyet'in yüzüncü yılındaki seçimleri çok istemesine, çok hak etmesine rağmen kazanamamış, sizlerin başını öne eğmiş, sizlerin büyük yüzüncü yıl hayallerini hayata geçirememiş ancak Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidar yapmaya ant içmiş kadrolar tarafından yönetiliyor.

Ben Türkiye İttifakı'na güveniyorum. İstanbul'da satacak arsa kalmadığında İstanbul'a bir hançer dayayıp Kanal İstanbul'u yapıp etrafını Katarlılara söz veren anlayış İstanbul'a geri gelmesin diye, Bülent Arınç'ın tabiriyle 'Ankara'yı parsel parsel satan' Ankara'nın bütün varlıklarını dinozor parklarını yaptırdığı müteahhitlere peşkeş çeken anlayış Ankara'ya geri gelmesin diye ve gözlerini diktikleri gözbebeğimiz İzmir'in bir kum tanesi gözden çıkarılmasın diye Türkiye İttifakı 31 Mart seçimini bir zafere dönüştürecek. Buna yürekten inanıyorum.

Adayları gösterdik dört gün sonra sahaya indik anketlerimizi yaptırdık. Gördüğümüz odur ki bugün bir hayal olarak görülen 30'da 30'u müjdeliyor. 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin seçim şarkısını ilk kez İzmir'de dinletti.

 

CHP'nin İzmir'deki belediye başkan adaylarının tamamı belli oldu. İşte isim isim CHP İzmir adayları:

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Cemil Tugay

Aliağa: Çağatay Güç

Balçova: Onur Yiğit

Bayındır: Davut Sakarsu

Bayraklı: İrfan Önal

Bergama: Tanju Çelik

Beydağ: Şakir Başaran

Bornova: Ömer Eşki

Buca: Görkem Duman

Çeşme: Lal Denizli

Çiğli Onur Emrah Yıldız

Dikili: Adil Kırgöz

Foça: Saniye Bora Fıçı

Gaziemir: Ünal Işık

Güzelbahçe: Mustafa Günay

Karabağlar: Helil Kınay

Karaburun: İlkay Girgin Erdoğan

Karşıyaka: Yıldız İşçimenler Ünsal

Kemalpaşa: Mehmet Türkmen

Kınık: Sema Bodur

Kiraz: Nasuh Çoşkun

Konak: Nilüfer Çınarlı Mutlu

Menderes: İlkay Çiçek

Menemen: Deniz Karakurt

Narlıdere: Erman Uzun

Ödemiş: Mustafa Turan

Seferihisar: İsmail Yetişkin

Selçuk: Filiz Ceritoğlu Sengel

Tire: Hayati Okuroğlu

Torbalı: Övünç Demir

Urla: Selçuk Balkan