CHP ve TİP görüşmesi sona erdi: Sola kaybettirmeyecek bir tutum alınacak

CHP ve TİP görüşmesi sona erdi: Sola kaybettirmeyecek bir tutum alınacak
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşmede iki parti arasında seçim işbirliğine yönelik bir çalışma heyeti oluşturuldu. İki parti, görüşmede, yerel...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşmede iki parti arasında seçim işbirliğine yönelik bir çalışma heyeti oluşturuldu. İki parti, görüşmede, yerel seçimlerde muhalefete ve sola kaybettirmeyecek bir tutum alma konusunda fikir birliğine vardı.

Özel ve Baş’ın CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. Görüşmede tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay’ın durumu ve yerel seçimler gündeme geldi.

TİP heyetinde TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, Örgütlenmeden Sorumlu MYK Üyesi Yunus Başaran yer alırken, CHP heyetinde ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Yurt İçi ve Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin bulunuyor.

CHP kaynaklarından alınan bilgiye göre görüşmede;

Görüşmede, ülke gündemi, tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay’ın durumu, yaklaşan yerel seçim süreci değerlendirildi. İki parti arasında seçim işbirliğine yönelik bir çalışma heyeti oluşturuldu. İki parti, görüşmede, yerel seçimlerde muhalefete ve sola kaybettirmeyecek bir tutum alma konusunda fikir birliğine vardı. Oluşturulan çalışma heyetinin bu kapsamda işbirliği imkanlarını değerlendireceği ve partilerin kısa sürede yeniden bir araya geleceği bildirildi

Öte yandan Özgür Özel ve Erkan Baş, görüşme içeriğine ilişkin ortak bir açıklama yapılmadı.