Özel’den, taahhütname kararı: Belediye kapılarının herkese açık olacaklarına dair söz verecekler

Özel’den, taahhütname kararı: Belediye kapılarının herkese açık olacaklarına dair söz verecekler
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyon Adayı ve Grup Başkanvekili Burcu Köksal’ın DEM açıklamasının ardından yeni bir karar alındığını açıkladı. Özel, “Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı. CHP’li belediyeler,...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyon Adayı ve Grup Başkanvekili Burcu Köksal’ın DEM açıklamasının ardından yeni bir karar alındığını açıkladı. Özel, “Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı. CHP’li belediyeler, kişilerin dini inancı, hangi siyasi görüşe bağlı kalmaksızın belediye hizmetlerine eşit sunacaklarına, belediye kapılarının kapılarını herkese açık olacaklarına dair söz verecekler” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Kütahya mitinginde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 8 Mart’tan itibaren bütün belediye başkan adaylarının taahhütname imzalayacaklarını açıkladı. Özeli taahhütname içeriğine ilişkin “ kadın hakları konusunda, hayvan hakları konusunda taahhütnameleri konusunda taaddütte bulunacaklar” dedi. Öte yandan Özel, dün DEM Parti söylemiyle kamuoyu gündemine oturan Burcu Köksal’ı da işaret ederek, “Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı. CHP’li belediyeler, kişilerin dini inancı, hangi siyasi görüşe bağlı kalmaksızın belediye hizmetlerine eşit sunacaklarına, belediye kapılarının kapılarını herkese açık olacaklarına dair söz verecekler” dedi

"Cumhur İttifakı'nda gaz sorunu var"

Özgür Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Kütahya’nın sorunlarını biliyorum. Biliyorum, Kütahya’nın sıkıntılarını. Ege’nin küçülen tek kent olduğunu, doğum hızının düştüğünü, göç verdiğini biliyorum. Bir yandan Tayyip Erdoğan’ın doğalgaz isteyenleri azarladığını biliyorum. Kütahya’yı yollardır Cumhur İttifakı yönetir. Yıllardır burada doğalgaz sorunu çözülmez. CHP’nin yönettiği belediyelerde bu sorun yok. Ama Cumhur İttifakı’nın yönettiği bu şehirde var. Ne diyordu Ordu’da, iktidar yoksa doğalgaz yok diyordu. CHP’li belediyelerde doğalgaz sorunu yok. Cumhur İttifakı’nda, hala doğalgaz sorunu var. Doğalgazı çözmek için genelde iktidar olmak değil, yerelse işi bilen belediye başkanına ihtiyaç var.

Bak Recep Tayyip Erdoğan bir zamanlar bayrağı indirmeye ezanı dindirmeye kalktılar. O dönemde senin şimdi peşinden gittiklerin işgal donanmasının önüne "kırmızı halı" seriyordu. Benim peşinden gittiklerim Kartal İstimbotu'nun üzerine çıkmış "Geldikleri gibi gidecekler" diyordu. Eğer günün birinde bu ülkede bir tehlike olursa. Bu ülkeyi Çanakkale'de dedeleri kefensiz yatanlar kurtaracak.

Geldiği gün mazot kaç liraydı? Geçtiğimiz mayıs ayında 19 liraydı. Şimdi ne kadar? 42 lira! Bir yıl olmadan yüzde 250 zam gelmiş. Ne yapacak bu çiftçiler? Çiftçiler bu milletin efendisiyken ülkenin en borçlu kesimi haline getiriliyor. Cumhurbaşkanına ve hükümete yazıklar olsun!

"Emeklinin buzdolabından, kursağından 18 kilo kıyma çaldı bunlar"

Emekliye verilen o 3 bin lira 6 kilo dana kıymayı alamıyor. Sadece 20218’deki emekli ikramiyesinin akım gücüyle bugünkü bayramdaki alım gücü arasında 18 kilo kıyma kayıp. Ramazan geliyor, kurulacak iftar sofrasında, emeklinin buzdolabından, kursağından 18 kilo kıyma çaldı bunlar.

"Belediye kapılarının kapılarını herkese açık olacaklarına dair söz verecekler"

8 Mart’tan itibaren bütün belediye başkanlarımız bir taahhütname imzalayacaklar. CHP’li belediyeler kadın hakları konusunda, hayvan hakları konusunda taahhütnameleri konusunda taaddütte bulunacaklar. Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı. CHP’li belediyeler, kişilerin dini inancı, hangi siyasi görüşe bağlı kalmaksızın belediye hizmetlerine eşit sunacaklarına, belediye kapılarının kapılarını herkese açık olacaklarına dair söz verecekler