Özgür Özel’den TÜİK çıkışı: TÜİK in kısaltması ne? Tayyip Erdoğan’ı üzmeyen istatistik kurumu

Özgür Özel’den TÜİK çıkışı: TÜİK in kısaltması ne? Tayyip Erdoğan’ı üzmeyen istatistik kurumu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Turgutlu ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Özel, TÜİK’in verilerinin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek “TÜİK in kısaltması ne? Tayyip...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Turgutlu ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Özel, TÜİK’in verilerinin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek “TÜİK in kısaltması ne? Tayyip Erdoğan’ı üzmeyen istatistik kurumu. Tayyip Erdoğan’ı üzmüyor çalışanı üzüyor” dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da Muhtarlar ve Sivil Toplum kuruluşlarıyla buluşma programında konuştu.

Konuşmasında ekonomiyi eleştiren Özel, yerel seçimlerde gösterilecek bir sarı kartın Erdoğan’a ders olacağını aktardı. Özel, “Bir sarı kart emekçiye sırt dönmenin, yoksulluk sorununu çözmemenin bedelini gösterecek” dedi.

Özel'in konuşmasından satır başları şu şekilde;

Enflasyon rakamları gerçek açıklansa hiç olmazsa geçen yıldaki enflasyon telafi edilmiş olur. Şimdiki erimeyi konuşuyoruz. TÜİK geçen sene enflasyonu yüzde 72 olarak açıkladı. Oysa gerçek enflasyonun yüzde yüz 28 ila yüzde yüz 78 arasında çeşitli ürünler arasında değiştiğini hepimiz biliyoruz. Yüzde 120'nin altında zam alan hiçbir şey yok. Yapılan seçimlerde 2023 yılında tek haneli enflasyon vadinde bulunan iktidar, 14 ve 28 Mayıs tarihinde milletimizin teveccühüyle iktidarını korudu. Ne diyorlardı seçimden sonra fiyatlar düşecek, Bir küçük çalışma yaptık Sadece İstanbul Ticaret odasının verilerine göre gıda fiyatlarındaki artış yüzde 80.5, oysa dünyada bu yıl gıda fiyatlarında yüzde 10 oranında düşüş yaşandı. İktidar yeniden yetki aldığı 28 Mayıs'tan şu ana kadar benzin yüzde 85 zamlandı, ekmek yüzde 60 zamlandı, makarna yüzde 91 zamlandı.

Bu yerel seçimde enflasyondan şikayeti olan, maaşından şikayeti olan ve mevcut belediyeden şikayet olmayan bu ilçedeki vatandaşlarımızı "iktidara sarı kart gösteriyoruz" demeye davet ediyorum. Bu kadar işsizliğe, enflasyona rağmen iktidar partisi oylarını koruyacak olursa emin olun Türkiye'yi koruyamayacaktır. Bu seçimde gösterilecek bir sarı kart pabucun pahalı olduğunu öğretiyor.

TÜİK Erdoğan'ın bir dediğini iki etmiyor ama esnafı perişan ediyor. TÜİK in kısaltması ne? Tayyip Erdoğan’ı üzmeyen istatistik kurumu. Tayyip Erdoğan’ı üzmüyor çalışanı, emekliyi üzüyor.

Önergemiz var. Emekli maaşındaki 7 500 lirayı önümüzdeki hafta derhal bizim asgari ücret seviyesine çıkarmak durumundayız

Seçim geldi geçti sınır boylarında bayrak dalgalansın diye nöbet tutan uzman çavuşun özlük haklarını CHP koruyor

Kimse Atatürk’ün kurduğu partinin vatanseverliğini, milletçiliğini sorgulamasın. Ama gerçek milliyetçi de gencine emeklisine sahip çıkan onları yoksul bırakmayanlardır. Memleketimize hep beraber sahip çıkacağız.

Ben bütün muhtarlarımızdan, bu seçimde marifet iltifata tabiidir diyoruz. Bu genç kasabalıyı mahcup etmeyin.  Evladınız Çetin Arı size emanet ediyorum.