Özgür Özel memleketi Manisa'da, MHP Belediye Başkanı Ergün'ün AKP'ye nasıl teslim olduğunu anlattı

Özgür Özel memleketi Manisa'da, MHP Belediye Başkanı Ergün'ün AKP'ye nasıl teslim olduğunu anlattı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim çalışmalarına memleketi Manisa'da devam etti. Özel, MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün geçmişte AKP’yi eleştirmesine rağmen hakkında bulunan bir dosya olması nedeniyle...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim çalışmalarına memleketi Manisa'da devam etti. Özel, MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün geçmişte AKP’yi eleştirmesine rağmen hakkında bulunan bir dosya olması nedeniyle MHP’nin de AKP’ye yakınlaşmasıyla AKP’nin emrine girdiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı memleketi Manisa'da halka seslendi. Özel, mevcut belediye başkanından Manisa halkının bıktığını söyleyerek, CHP adayı Ferdi Zeyrek için oy istedi.

İşte Özgür Özel'in konuşmasından satır başları:

Ömrümün geçtiği sokaklarında üç tekerlekli bisikletle başladığım, herkesi tanıdığım bir yerdeyim.

O raketleri neden zabıtaya kırdırttı biliyor musunuz? Orada konuşulanları anlatıyorum. Manisa'dan adam genel başkan olmuş, partili partisiz herkes mutlu olmuş. Özgür Özel raket kırdırtır mı kırdırtmaz. Kiminle yönettiyse belediyeyi ona kırdırsın raketleri demiş.

Ben ayıpladığımı ifade etmek isterim. Bu sinir anketlerdeki gidişattandır. Selendik'e giremeyişindendir. Milletle gönül bağını koparan, adaylarımıza ve bize iftiralar ve hakaretler yağdıran biridir.

Birbirimizin yüzüne, bizim yüzümüze nasıl bakacak. Bayram 10 Nisan'da bundan sonra biz Ferdi Zeyrek'in yüzüne bakacağız. Cengiz Ergün'ün yüzüne bakmayacağız artık.

"Kent suçlarına karşı büyük mücadele verdi"

Cumhur İttifakı'nın önüne gelen anketler nedeniyle sinirlendiğini öne süren Özgür Özel, partisinin Manisa adayı Ferdi Zeyrek için oy istedi. Özgür Özel, Zeyrek'in kent suçlarına karşı büyük mücadele verdiğini ve CHP'liler kadar AKP'lilerin de takdirini kazandığını söyledi.

Özel sözlerine şöyle devam etti:

"Ferdi'yi özetlemek gerekirse, sütte leke var Ferdi'de yok.

Manisa yerel basınının gözünün önünde, söylüyorum. Biz bütün belediye başkanlarımız mal varlıklarını açıklıyorlar. Ferdi Başkan da açıklayacak.

Selendik’teki çukur deryasına Manisa’nın dört bir yanı illallah diyor yaka silkiyor. Biz Manisa İttifakı’nı teklif ediyoruz. Manisa İttifakı’nda sadece CHP’liler yok. AK Partililer var, MHP’liler de var. Manisa’nın dört bir yanında Manisa’yı seven herkes var. 31 Mart’ta israfı bitirmeye, bu vicdanı kara adamlardan bu gözü dönmüşlerden Manisa’yı kurtarmaya var mısınız? Manisa Büyükşehir’i kime emanet ediyoruz?

Cengiz Ergün Manisa’ya zulmettiğin günlerin sonu geldi. Yeni başkanın adı artık Ferdi. Hayırlı uğurlu olsun.

2014 yılı, Manisa büyükşehir oldu. Bugünkü Belediye Başkanı AK Parti’ye ağzına geldiği lafı söyleyerek, AK Partililere hep ‘bunlar’ diyerek, AK Parti’nin vatan hainliğinden, AK Parti’nin ülkeye ve Atatürk’e düşmanlığından dem vurarak, her yeri Türk Bayrağı ve Atatürk resimleriyle donarak aman AK Parti gelmesin diye sosyal demokratların, Atatürkçülerin de bir kısmını kandırarak oyları topladı, büyükşehir belediye başkanı seçildi. Biz tehlikeyi o gün de biliyorduk. O gün insanlar AK Parti korkusunu yönettiği için Cengiz Ergün’e oy verdiler. O günden sonra beş yıl icraat yaptı; partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ile yaklaştı, kendisi İYİ Parti’ye otobüslerle insanları yolladı ama herkesin bildiği bir dosyası vardı. Fırın dosyası. Dosyayı karşıdan salladılar esas duruşa geçti. Gel buraya dediler gitti. AK Parti’nin emrine girdi ve bu sefer geçmişte ‘Yahu sen bunları söylüyordun, bunlar şimdi CHP’ye iftiralar atıyor, hakaretler ediyor’ dediğinde hiç utanmadan sıkılmadan ‘Büyüklerim ne diyorsa doğrudur’ dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün geçmişte AKP’yi eleştirmesine rağmen hakkında bulunan bir dosya olması nedeniyle MHP’nin de AKP’ye yakınlaşmasıyla AKP’nin emrine girdiğini söyledi.

 

Şehzadeler kentindeyiz. Fatih Sultan Mehmet’in yetişip de gittiği İstanbul’u fethettiği memleketteyiz. Şehzadeler’de geçen seçimlerde, bir büyük ittifak için biz fedakarlık yaptık. Dediler ki bağrına taş basacaksın memleketini İYİ Parti’ye bırakacaksın.

Bugün partinin genel başkanı bundan önceki yerel seçimde, üç oyunu da bir başka partiye verdi. Sözü nü tutsun diye, İYİ Parti ile ittifak kurduk onlar kazansın diye. Benim ilçemde Yunus Emre’de 7 oy farkla, Şehzadeler’de 2 bin oy gibi bir farkla İYİ Parti kaybetti. Biz elimizden geleni yaptık. Şimdi bu seçimlerde yine ittifak olabilirdi. Olmadı, hak veriyoruz anlayış gösteriyoruz. Ankara’da ittifak kuramadık, iş ittifakın gönüllerde kurulmasına kaldı.

Emekli açlığa ve sefalet ücretine mahkum değildir

Emekliler açlığa ve sefalet ücretine mahkum değildir. 3 Ekim 2002’de AKP iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Yani size hiç dokumasaydı şu an 26 bin lira olacaktı.

Emekliye TÜİK’e göre zam vermeye başladı. TÜİK ne demek Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu demek. İlk geldiklerinde en düşük emekli maaşı ile 8 çeyrek altın alınırken, bugün 2,5 çeyrek altın alınıyor. Emekli 5,5 çeyrek altın kaybetti.

Bir şey kaybedildiği yerde aranacaksa emekliler seçim sandığında kaybettiler önlerine gelen ilk seçim sandığında bunun hesabını soracaklar inşallah.

Bundan 6 yıl önce emekli ikramiyesi bin liraydı, ikramiye alıyorsak Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde alıyorlar.

O 2015 dedi, 3 kurban 3 ramazan 6 bayram hakkınızı yediler, birer maaş değil, 1000 lira verdiler. 24 kilo et alınıyordu, o günkü 1000 liraya. O günkü 1000 bin bugün oldu 3 bin lira. Tam 18 kilo kıyma emeklinin iftar, sahur ve bayram sofranızdan aldılar.

En düşük emekli maaşıyla geçen sene kilosu 150 liradan 50 kilo güllaç alırken, bu sene 400 liradan satılan güllaç ille 22 kilo güllaç alabiliyor artık."

Öyle bir para yok diyor, öyle bir para var, beşli çeteye, geçiş garantisine fazlasını veriyorsun, bin beş yüz odalı saraya, uçan saraya, yazlık saraya, kışlık saraya para buluyorsun.

 

Ayrıntılar geliyor...