Özlem Zengin mahallesinden şikayetçi

Özlem Zengin mahallesinden şikayetçi
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi Kanunu’na sahip çıkan açıklamasıyla kendi mahallesinin hedefi haline geldi. “Artık bu kanunla ilgili hiçbir şey söylemek istemiyorum....

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi Kanunu’na sahip çıkan açıklamasıyla kendi mahallesinin hedefi haline geldi. “Artık bu kanunla ilgili hiçbir şey söylemek istemiyorum. Yorgunum. Yalnızlıktan da yorgunum,” dese de Zengin, geri adım atmıyor.

Murat Yetkin, “Bizim mahalle kadınların değiştiğini göremiyor,” değerlendirmesinde bulunan Zengin ile konuşmasına ilişkin Yetkinreport’ta bir yazı kaleme aldı. Yazıda kendi yorumlarına da yer veren Yetkin, “’Kadınlar değişiyor, bizim mahalle göremiyor,’ demek bile mahallenin erkek bakışıyla oluştuğu gerçeğini anlatıyor bize; erkekler kadınların değiştiğini göremiyor demek istiyor Zengin, işi daha fazla keskinleştirmeden,” ifadesini kullandı.

Yetkin, “Öte yandan HDP kadınların siyasetteki temsiline Türkiye’de en önem veren parti, eş başkanlık sistemi bunun açık kanıtı,” ifadesini kullandığı yazısına şöyle devam etti:

“Onlar kadının değiştiğini görüyorlar ama belli ki güçlü bir kadının kendi kapsama alanları dışında siyaset yapması o mahalleye de fazla geliyor. Benzeri bir eleştiriyi CHP’ye de yöneltmek mümkün. TBMM’deki üç Grup Başkan Vekilinden biri bir kadın siyasetçi olamaz mı örneğin?”


DEVA’DAN ZENGİN’E DESTEK
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hayatını partisi ve değerlerinin mücadelesine adamış, samimiyeti ve bağlılığı tartışılamayacak birine bu yoğunlukta tehdit endişe verici. Özlem hanımı yalnızlık hissine terk edip konuşmayanlar da bu saldırılardan sorumlu!” dedi.