PARKTA YOGA YASAK

PARKTA YOGA YASAK
Eskişehir Odunpazarı ilçesi Vişnelik Mahallesi’ndeki Dede Korkut Parkı’nda yoga yapmak ‘suç’ oldu. Parkta yoga yapan yurttaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildi. Parkın, valiliğinin sorumluluğunda...

Eskişehir Odunpazarı ilçesi Vişnelik Mahallesi’ndeki Dede Korkut Parkı’nda yoga yapmak ‘suç’ oldu. Parkta yoga yapan yurttaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildi. Parkın, valiliğinin sorumluluğunda olduğu belirtilirken, güvenliğin yurttaşları engellediği açıklandı.

Güvenlik görevlilerini ikna etmeye çalışan yurttaşlara görevlinin yanıtı, “Sizi CİMER’e şikayet etmişler. Çimlerin üzerine yatmak, oturmak yasak” oldu. Parkta yoga yapması engellenen yurttaş, “Spor yapmak mı yasak ülkede?” sözleriyle tepki gösterdi.

Valilik parkın Türk Dünyası vakfının kontrolünde olduğunu duyurdu, vakfın etkinliği engelleme gerekçelerini, ‘etkinlik izinsizdi, fırsat eşitliğine aykırıydı ve şikayet vardı” diye sıraladı.

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Dede Korkut Parkı’nın yasaklanmasına karşın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yurttaşların kullanabilecekleri parkları açıkladı. Büyükerşen “Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark ve Büyük Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler. Ayrıca 6 Haziran itibariyle parklarda spor etkinliklerimiz de başlıyor. Onlara da katılabilirsiniz”

Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt ise, “Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız? Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Valiliği daha önce de 12-15 Mayıs tarihlerinde Teoman, Haluk Levent, Hayko Cepkin, Levent Yüksel ve Yeni Türkü gibi isimlerin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan Anadolu Fest ismindeki müzik festivalinin hemen öncesinde ildeki toplu etkinlikleri 15 gün süreyle yasaklamıştı. Şehirdeki tarikat ve cemaatlere ait dernekler festival öncesinde “kızlı erkekli içki içilecek” diyerek festivali hedef göstermişti.