Pentagon duyurdu: ABD'nin savaş ve ticari gemileri Kızıldeniz'de saldırıya uğradı

Pentagon duyurdu: ABD'nin savaş ve ticari gemileri Kızıldeniz'de saldırıya uğradı
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kızıldeniz'de bir Amerikan savaş gemisi ve çok sayıda ticari geminin saldırıya uğradığını duyurdu.Pentago'dan yapılan açıklamada Kızıldeniz'de bir Amerikan savaş gemisi ve çok sayıda ticari...

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kızıldeniz'de bir Amerikan savaş gemisi ve çok sayıda ticari geminin saldırıya uğradığını duyurdu.

Pentago'dan yapılan açıklamada Kızıldeniz'de bir Amerikan savaş gemisi ve çok sayıda ticari geminin saldırıya uğradı bildirildi.

Açıklamada, Kızıldeniz'de gerçekleşen saldırıların İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla bağlantılı olabileceği belirtilerek,"Kızıldeniz'deki USS Carney (destroyer) ve ticari gemilere yönelik saldırılara ilişkin raporların farkındayız ve bilgi geldikçe paylaşacağız" denildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarıyla bağlantılı olabileceği belirtilen saldırıların kimler tarafından yapıldığına dair bilgi ise paylaşılmadı.

Al Jazeera'nin haberine göre ise saldırılar Yemen'deki Husiler tarafından onlarca füze ve drone ile düzenlendi.

Husiler: 2 İsrail gemisini vurduk

Bu arada Husiler, Babu'l Mendeb Boğazı'nda bu sabah iki İsrail gemisini hedef aldığını duyurdu. Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, X sosyal medya platformundan yaptığı yazılı açıklamada, Babu'l Mendeb Boğazı'nda hedef aldıkları İsrail gemileri hakkında bilgi verdi.

"Unity Explorer" ve "Number Nine" adlı iki İsrail gemisinin hedef alındığı kaydedilen açıklamada, gemilerden birinin insansız hava aracı (İHA) ile diğerinin deniz füzesi ile vurulduğu belirtildi. Açıklamada, söz konusu gemilerin İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki olarak hedef alındığı ifade edildi.

Irak ve Suriye'de ABD üslerine saldırı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının 1 Aralık’ta yeniden başlamas sonrası Irak ve Suriye’de ABD askerlerinin bulunduğu üsler yeniden hedef alınmaya başlandı.

Irak’ın kuzeyindeki Erbil kentindeki ABD askerlerinin bulunduğu üslere saldırı düzenlediğini açıklandı. İran yanlısı Şii silahlı grupların çatısı altında toplandığı Irak İslami Direnişi tarafından yapılan açıklamada, Suriye ile Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Erbil kentindeki ABD askerlerinin bulunduğu üslere saldırı düzenlediği bildirildi.

Açıklamada, “Düşmanın Gazze’deki halkımıza yaptığı cinayetlere karşılık olarak Suriye’nin kuzeydoğusundaki Harap el-Ceyir bölgesinde yer alan işgalci ABD üssüne roketli saldırı düzenlendi”