Pentagon'dan Doğu Akdeniz'de düşen helikoptere ilişkin açıklama

Pentagon'dan Doğu Akdeniz'de düşen helikoptere ilişkin açıklama
ABD Savunma Bakanlığı UH-60 Blackhawk helikopterinin Doğu Akdeniz'de yakıt ikmali yaparken düşmesi sonucu hayatını kaybeden beş askerin kimliklerini tespit etti.Cuma akşamı meydana gelen helikopter kazasında beş mürettebat da...

ABD Savunma Bakanlığı UH-60 Blackhawk helikopterinin Doğu Akdeniz'de yakıt ikmali yaparken düşmesi sonucu hayatını kaybeden beş askerin kimliklerini tespit etti.

Cuma akşamı meydana gelen helikopter kazasında beş mürettebat da hayatını kaybetti: Clarksville, Tennessee'den 38 yaşındaki Başçavuş Stephen R. Dwyer; Sacramento, California'dan 34 yaşındaki Başçavuş Shane M. Barnes; Gorham, New Hampshire'dan 26 yaşındaki Başçavuş Tanner W. Grone; Apache Junction, Arizona'dan 27 yaşındaki Çavuş Andrew P. Southard; ve Mankato, Minnesota'dan 24 yaşındaki Çavuş Cade M. Wolfe.

Pentagon'dan bugün yapılan açıklamada, "MH-60 Blackhawk uçağı havada yakıt ikmali eğitimi verirken uçuş sırasında acil bir durum yaşadı ve bu da kazaya neden oldu. Kazanın düşman ya da düşmanca eylemlerden kaynaklandığına dair herhangi bir belirti bulunmuyor." denildi.

Kaynak: The Washington Times