Perinçek 30 bini, Özal 2 bini bulamadı

Perinçek 30 bini, Özal 2 bini bulamadı
Seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmek isteyenler için imza toplama süreci dün saat 20.00 itibariyle sona erdi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan dışında gerekli...

Seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmek isteyenler için imza toplama süreci dün saat 20.00 itibariyle sona erdi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan dışında gerekli olan 100 bin imzayı toplayabilen olmadı. Böylece partileri ve ittifakları tarafından aday gösterilen Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İnce ve Oğan da 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak.

Daha önce oy oranının yüzde 25 olduğunu söyleyen Türkiye İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal, bin 544 imza toplayabildi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise 27 bin 61 imzada kaldı. Perinçek, 2018’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 100 bin imzaya son gün ulaşabilmiş, 118 bin 575 imza toplamıştı.

ERDOĞAN, PERİNÇEK’İ REDDETMİŞ
Perinçek, yeterli imzayı toplayamama nedeni olarak “ABD’nin tepesinde olduğu sistem, Vatan Partisi’nin önünü kesiyor” dedi. Hadi Özışık’ın Youtube kanalında konuşan Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştüğünü ve Cumhur İttifakı’na katılma isteklerini ilettiğini söyledi. Perinçek, talebine nasıl yanıt aldığını ise “HÜDA PAR’ı tercih ettiklerine göre… Sonuç açık,” ifadesiyle açıkladı.