Prof. Ayşe Buğra'dan TRT'nin Kavala göndermeli dizisine tepki: Karalama kampanyasının bir parçası

Prof. Ayşe Buğra'dan TRT'nin Kavala göndermeli dizisine tepki: Karalama kampanyasının bir parçası
TRT’nin yeni dijital platformu "tabii", Osman Kavala’yı konu edinen dizisi “Metamorfoz”u yayımladı. Kavala’nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra, ““Karalama kampanyasının bir parçası” dedi.TRT'nin yeni dijital platformu "tabii"de...

TRT’nin yeni dijital platformu "tabii", Osman Kavala’yı konu edinen dizisi “Metamorfoz”u yayımladı. Kavala’nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra, ““Karalama kampanyasının bir parçası” dedi.

TRT'nin yeni dijital platformu "tabii"de yayımlanmaya başlayan "Metamorfoz" isimli dizi, AİHM’in kararına rağmen 2017 yılından beri cezaevinde olan Osman Kavala'yı konu alıyor. Serbestiyet'te yer alan habere göre, ilk bölümde babasının ölümü üzerine holdingin başına geçip “kapitalistleşen” solcu işadamını anlatıyor. Dizinin başrol oyuncusu ise Osman Kavala’ya oldukça benzeyen Can Nergis.

Dizinin ilk fragmanında Gezi protestolarına atıfta bulunulurken, dizinin ilk iki bölümü yayımlandı. Dizi baştan sona Osman Kavala’nın hayat hikayesinin tek taraflı aktarıyor olmasına rağmen ne başında ne sonunda "Gerçek kişi ve kurumlarla bir ilgisi bulunmamaktadır" gibi bir cümle yer almıyor. İlk bölümünün yayımlanmasının üzerinden 1 ayı aşkın süre geçmesine rağmen, tabii platformunda dizinin diğer bölümleri henüz yayımlanmadı.

Halk TV'de yer alan habere göre; Osman Kavala'nın yargılanması devam ederken böyle bir dizinin çekilmesi kamuoyunun tepkisine neden oldu. Kavala'nın eşi Ayşe Buğra'ya halktv.com.tr telefonla ulaştı. Buğra, "Karalama kampanyasının bir parçası. Avukatlarımız bir şeyler yaparlar mı bilmiyorum. Bekliyoruz" dedi.

Fransızcadan Türkçeye girmiş bir kelime olan "Metamorfoz", başkalaşma ve değişim anlamına geliyor.