Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Anadolu gerildi gerildi durdu... Beklemede" dedi

Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Anadolu gerildi gerildi durdu... Beklemede" dedi
Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem uyarısında bulundu. Ercan, "Dinginlik ne kadar uzun sürerse deprem o kadar büyük olur. Anadolu gerildi gerildi, durdu. Beklemede" dedi.Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan'dan deprem uyarısı geldi. Ercan, 'Dinginlik...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem uyarısında bulundu. Ercan, "Dinginlik ne kadar uzun sürerse deprem o kadar büyük olur. Anadolu gerildi gerildi, durdu. Beklemede" dedi.

Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan'dan deprem uyarısı geldi. Ercan, 'Dinginlik ne kadar uzun sürerse deprem o kadar büyük olur. Anadolu gerildi gerildi, durdu. Beklemede' ifadelerini kullandı.

Ahmet Ercan, büyük depremlerden önce küçük depremlerin sayısının arttığını ve sonra derin bir dinginlik dönemine girildiğini, Anadolu'da da şu anda böyle bir durum olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Çok iyi yasa var, yönetmelik var, ancak para yoksa, yapacak bir şey yoktur. Varsıl kendini kurtarır, ya yoksula kim el verecek? Sorun burada yatıyor. Devletin kimsesizlerin kimsesi olması gerekir. Deprem, Türkiye'nin değişmez gerçeğidir. Deprem sanayisi kurulmalı, bireysel ile devlet geliri arttırılmalı, çağdaş eğitim ile anlayışa ulaşılmalı, iç göç önlenmeli, nüfus denetlenmeli, yasa ile yönetmeliklere uyulmalı. Yoksa depremin adı ölüm olmayı sürdürür. Bilim tek çare" dedi.