Reuters'a göre yeni kabinenin kilit isimleri

Reuters'a göre yeni kabinenin kilit isimleri
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam yeni kabineyi açıkladı.Reuters, yeni kabinenin 5 kilit ismi ile ilgili bir analiz yayımladı.Uluslararası haber ajansı yeni Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek için...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam yeni kabineyi açıkladı.

Reuters, yeni kabinenin 5 kilit ismi ile ilgili bir analiz yayımladı.

Uluslararası haber ajansı yeni Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek için şu değerlendirmeyi yaptı:

"Eski ekonomi bakanı Şimşek, Hazine ve Ekonomi Bakanı oldu. Bakanlık görevini yaptığı ve başbakan yardımcılığı yaptığı 2009-2018 yılları arasında finansal piyasalar tarafından büyük saygı görüyordu. Şimşek'in atanması, yıllardır izlenen düşük faiz politikasının değişmesine yönelik bir işaret olarak görüldü. Siyasi kariyerinden önce Şimşek, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde ekonomist olarak çalışmış ve daha sonra Merrill Lynch’te görev almıştı."

Dışişleri Bakanlığı'na getirilen eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan için de "Erdoğan'ın en yakın sırdaşlarından biri" nitelemesi yapıldı.  “Erdoğan'ın en yakın sırdaşlarından biri olan Fidan, 2010’dan beri MİT’in başında ve ondan önce de başbakanlığı döneminde Erdoğan’ın danışmanıydı” ifadelerine yer verilen analizde, Fidan’ın MİT’in PKK ile Oslo’da yaptığı görüşmeler ile gündeme geldiği de hatırlatıldı.

Milli Savunma Bakanı olarak atanan Yaşar Güler'in 49 yıldır orduda görev aldığı ve 2018’den beri de Genelkurmay Başkanı olarak görev yaptığı belirtildi. Güler'in Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye ve Irak'a yönelik harekatlarında Genelkurmay Başkanlığı görevini yürüttüğü hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'in ise ortodoks ekonomi politikalarını izleyen bir isim olduğu belirtildi. Yılmaz’ın daha önce kalkınma bakanı ve ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı olarak görev yaptığı aktarıldı.

Son olarak ise Reuters'ın dikkati çektiği isimler arasında Ali Yerlikaya yer aldı.. 2018’den beri görevde olan Süleyman Soylu’nun yerine getirilen Ali Yerlikaya’nın İstanbul valisi olarak görev aldığı kaydedildi.