Rihanna ve ASAP Rocky, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la buluştu

Rihanna ve ASAP Rocky, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la buluştu
Rihanna ve ASAP Rocky, Paris ziyaretleri sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la buluşmalarında uyumlu kıyafetler giydi.İki çocuklu anne ve babanın Macron'un resmi konutunu neden ziyaret ettiği bilinmezken, Rihanna daha...
Rihanna ve ASAP Rocky, Paris ziyaretleri sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la buluşmalarında uyumlu kıyafetler giydi.

İki çocuklu anne ve babanın Macron'un resmi konutunu neden ziyaret ettiği bilinmezken, Rihanna daha önce de Fransa Cumhurbaşkanı'yla bir araya gelmişti. Rihanna ve Macron ilk olarak 2017'de, şarkıcı sosyal medya üzerinden Macron'a ulaştıktan sonra ülkenin uluslararası eğitim finansmanını görüşmek üzere buluşmuştu. İkili 2018'de Senegal'in Dakar kentinde, gelişmekte olan ülkelerde eğitim için para toplamak üzere yeniden bir araya gelmişti.

Rihanna uzun süredir eğitim hakkı savunuculuğu yapıyor. 2016'da, kâr amacı gütmeyen kuruluşu Clara Lionel Vakfı aracılığıyla uluslararası ve Birleşik Devletler merkezli öğrenciler için bir burs başlatmıştı. Rihanna o zaman "Bir eğitim hediyesi verebilmek gerçekten bir onurdur" demişti.

Rihanna aynı yılın ilerleyen günlerinde Küresel Eğitim Ortaklığı'nın elçisi olmuştu. Bir basın açıklamasında "Dünyadaki tüm çocukların kaliteli bir eğitim fırsatına sahip olması gerektiğini güçlü bir şekilde hissediyorum" demişti.

Bu nedenle Clara Lionel Vakfı'nın Küresel Eğitim Ortaklığı ve Küresel Yurttaş gibi eğitim hakkı savunuculuğu liderleriyle ortaklığını duyurmaktan gurur duyuyorum. Birlikte çalışarak çabalarımızı artırabileceğimizi ve dünya çapında milyonlarca çocuğun eğitime erişmesini sağlayabileceğimizi biliyorum.