Saadet ve Gelecek Partisi heyeti Mısır'dan döndü

Saadet ve Gelecek Partisi heyeti Mısır'dan döndü
Gazze’ye yapılan insani yardım çalışmalarını desteklemek ve yerinde incelemek amacıyla Mısır’a giden Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Milletvekilleri bugün saat 00:30’da Türkiye’ye döndüler.Saadet Partisi Ankara Milletvekili...

Gazze’ye yapılan insani yardım çalışmalarını desteklemek ve yerinde incelemek amacıyla Mısır’a giden Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Milletvekilleri bugün saat 00:30’da Türkiye’ye döndüler.

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaptıkları ziyaret ve incelemelerle ilgili olarak Çarşamba günü TBMM’de kapsamlı bir rapor sunacaklarını belirtti. Heyet, 3 Kasım'da İstanbul Havalimanı'nda yaptıkları basın açıklamasının ardından Mısır'a gitmişti.

"İsrail diye bir devlet yok, İsrail diye işgalci terör devleti var"

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, heyet adına açıklama yaptı:

"İsrail diye devlet yok ki, İsrail diye işgalci terör devleti var. Oranın sahibi Filistinliler. Filistinliler top yekun ülkelerine savunuyorlar.

Sadece Filistinliler bombalanmıyor. Tüm İslam alemi bombalanıyor. Tüm Müslümanların hukuku, onuru bombalanıyor.

İslam ülkelerinin sınırları bombalanıyor. İsrail yetkilileri bunun bir din savaşı olduğunu söylüyorlar. Tanrının emrini yerine getirdiğini söylüyorlar. Tanrının emri olarak söyledikleri sınırlara ülkemizin de bölgeleri var.

Biz aslında Filistin’e sahip çıkarak ülkemize sınırlarımıza sahip çıkmış oluyoruz. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nda bir heyet oluşturulacağı söylendi ama adım atılmayınca Saadet -Gelecek grubu olarak inisiyatif aldık.

"Filistinliler Müslüman oldukları için değil haklı olduğu için yanlarındayız"

Amacımız Gazze’ye ilişkin bir rapor hazırlamak ve Gazze’ye yardımları artırmaktı. Bu hem insani, imani ve milli bir mesele. Filistinlilerin Müslüman oldukları için değil haklı olduğu için yanlarındayız.

Biz isterdik ki Türkiye Cumhuriyeti ve TBMM bünyesinde tüm partilerin olduğu katılımla gidelim isterdik. Teklifimiz iktidar partisi tarafından reddedildi. İktidar böyle bir heyet oluşturulacak dese de adım atmadı."

“İstanbul Milletvekilimiz Mustafa Doğan, Hatay Milletvekilimiz Necmettin Çalışkan ve Denizli Milletvekilimiz Sema Silkin Ün ile birlikte; 3 Kasım Cuma günü, Filistin - Gazze’de yaşanan soykırıma varan saldırılara ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Mısır’a gittik.

Amacımız; Mısır üzerinden Gazze Refah kapısına giderek gerçekleşen insani yardım faaliyetlerini incelemek, Filistin’e olan yardımı kolaylaştıracak desteği artıracak adımlar atmak ve gerekli diğer konularda dünya kamuoyuna kaynağından gelişmeleri bir raporla aktarmaktı.

Mısır’a ayak bastığımız andan itibaren başta Büyükelçimiz ve Mısır Dışişleri Bakanlık yetkilileri olmak üzere birçok diplomatik çevrelerle, yardım kuruluşlarıyla ve Mısır’da yaşayan Gazzelilerle temaslarda bulunduk. Gazze’nin içinde bulunduğu şartların, sorunun çözümüne katkı sunacak şekilde başta ülkemiz sonra da bütün dünyaya hangi boyutlarıyla aktarılması gerektiği yönünde bilgi sahibi olduk.

Yaptığımız ziyaretleri ve attığımız adımları raporumuzda bütün detaylarıyla Çarşamba günü, TBMM’de, Saadet - Gelecek TBMM grubumuzun haftalık toplantısında kamuoyuyla paylaşacağız”