Saadet ve Gelecek Partisi yargı krizine ilişkin açıklama yapıyor

Saadet ve Gelecek Partisi yargı krizine ilişkin açıklama yapıyor
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,  Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin TİP Milletvekili Can Atalay'a hak ihlali kararını veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,  Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin TİP Milletvekili Can Atalay'a hak ihlali kararını veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili TBMM'de ortak açıklama yaptı. Davutoğlu, "Hukuk düzenimize yapılan bir darbe var" diyerek Anayasa Mahkemesi'nin yanında oldukları mesajını verdi. 

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'nun konuşmalarında öne çıkanlar şöyle:

"Hukuk düzenimize yapılan bir darbe var. Bireysel başvuru hakkı insan hakkının bir parçasıdır. Devletin düzeninin teammülleri var. Demokrasi tarihimizin boyunca anayasanın aldığı kararının tartışıldığını görüyor muyuz. Bunun yapılma nedeni yargı bağımsızlığını tümüyle ortadan kaldırmak, bireysel başvuru hakkını anlamsız hale getirmek. 

AYM üyelerinin yanındayız. Demokratik değerlerin korunması için bütün partiler ve STK'larla hareket etmekte kararlıyız. Yargıtay Başkanı'na soruyorum, Yargıtay 3.dairesinin aldığı karar bütün kurumu temsil ediyor mu?

Gösteri yapmak anayasal haktır, gerekirse ona da başvururuz. Ümit ederiz ki buna gerek kalmaz.

AYM'nin yanındayız. Tartışabiliriz kararlarını ancak bu kurala riayet edeceğiz. Herkes saygı göstermekle yükümlüdür. AKP kitleleri üzerinden birileri devlete sızarak otoriter yönetimi kalıcı kılmaya çalışıyor. Bundan sonra Meclis'te en öncelikli konu bu. Bütün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde olacağız. Açık bir şekilde görevini kötüye kullandığını düşündüğümü Yargıtay üyelerinin bu tutumlarını değiştirmelerini bekliyoruz.

(Sokakta eylem meselesi) Yeri geldiği zaman yapılabilir. Toplum da bu konuda bizim kadar hassas. Böyle bir adım atılabilir. (Karamollaoğlu)

Sokağa başvurmadan Meclis'te çözebiliriz.(Davutoğlu)

(Mehmet Uçum'un "milli yargı" açıklamasına) Kim karar veriyor buna? Anayasa'ya bağlı her kurum millidir. AYM'de Yargıtay da millidir

Türkiye'yi Anayasasızlaştırmaya çalışan bir grup var, bunlar AKP'yi de ele geçirmeye çalışıyorlar"