Saadet’den AKP’ye: Türkiye’den gemiler İsrail’e gidiyor; sadece domates patlıcan değil çelik taşıyor

Saadet’den AKP’ye: Türkiye’den gemiler İsrail’e gidiyor; sadece domates patlıcan değil çelik taşıyor
Saadet Partili Mesut Doğan, Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada AKP'nin İsrail ile olan ticari ilişkileri sürdürmesine tepki gösterdi, "Türkiye'den İsrail'e giden gemilerle sadece domates-patlıcan değil...

Saadet Partili Mesut Doğan, Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada AKP'nin İsrail ile olan ticari ilişkileri sürdürmesine tepki gösterdi, "Türkiye'den İsrail'e giden gemilerle sadece domates-patlıcan değil çelik taşınıyor" dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Bilkent Üniversitesi'nde Bilkent Union Society tarafından düzenlenen "Gazze'den Kudüs'e Filistin Meselesiyle Yüzleşmek" isimli panelde konuşma yaptı.

Konuşmasında AKP'nin İsrail ile olan ticari ilişkilerine tepki gösteren Mesut Doğan, "Yüreğinizde bu kadar Filistin sevgisi olduğu hâlde paçayı nasıl İsrail'e kaptırdınız ki fiili bir adım atamıyorsunuz" dedi.

AKP'nin İsrail ile olan ticari ilişkilerine dikkat çeken Doğan, çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana Türkiye'den İsrail'e toplamda 335 geminin gittiği ifade ederek "gemilerle sadece domates, patlıcan taşınmıyor. Gemilerde çelik de var" ifadelerini kullandı.

Doğan'ın konuşması şu şekilde:

"Paçayı İsrail'e nasıl kaptırdınız ki adım atamıyorsunuz?"

"AK Part'ye oy veren, AK Parti'den milletvekili olan ya da AK Parti'de yöneticilik yapan bütün diğer partileri de kastederek söylüyorum, hepsinin yüreğinde Filistin sevgisi olduğu noktasında şüphemiz yok.

Bizim iktidara söylediğimiz sözlerin bir kısmının ağır kaçmasının ana nedeni şu: Yüreğinizde bu kadar Filistin sevgisi olduğu hâlde paçayı nasıl İsrail'e kaptırdınız ki fiili bir adım atamıyorsunuz?

Bütün Türkiye eyleme davet edildi, boykota davet edildi. Peki devletin kendisi, iktidarın kendisi bu boykota eşlik etti mi?

Şu anda dünyanın en büyük teknoloji firmalarının başında gelen Oracle bu savaş başladığında aleni İsrail'e desteğini açıkladığı halde, biz kamu kurumlarımızın birçoğu teknolojik hizmetleri yapan Oracle ile sözleşmemizi feshedemedik.

Suudi Arabistan bile o açıklamasından sonra Oracle ile sözleşmesini feshetti ama bizim bütün kurumlarımızın teknolojik altyapısı Oracle ile görülüyor. Meclisimizde Coca Cola'yı yasakladık ama yine İsrail'e desteğini açıklayan Microsoft, bizim bütün veri tabanımızı Meclis'te tutan firma olarak öne çıkıyor.

Yetmedi İsrail, Filsitin'in elektriğini suyunu her şeyini keserken biz İsrail'e ticaret kılıfı adı altında giden gemileri durduramadık.

7 Ekim'den beri İsrail'e 335 gemi gitti, gemilerin içinde domates-patlıcan değil çelik var

Şu ana kadar 7 Ekim'den itibaren İsrail'e giden 335 adet gemi, 6 milyon ton ve bunların hepsi öyle domates biber patlıcan değil içinde çelik var.

Aslında söylediklerimizin hepsini bir araya getirdiğimiz zaman Filistin'de yaşanan vahşet tüm insanlık için büyük bir sınav olmuştur. Sınavı birilerinin kaybedeceğini biz zaten biliyorduk ama kaybedenler içinde Türkiye'nin de olması bize acı vermiştir ve bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil.