Sağlıkçılara mahkeme kararıyla kahvaltı

Sağlıkçılara mahkeme kararıyla kahvaltı
Çorum’da sağlık çalışanları, İl Sağlık Müdürlüğünün kaldırdığı, 24 saat nöbet sırasındaki sabah kahvaltılarına mahkeme kararıyla kavuştu.Yerel mahkemenin reddettiği sağlıkçıları, İstinaf Mahkemesi haklı buldu....

Çorum’da sağlık çalışanları, İl Sağlık Müdürlüğünün kaldırdığı, 24 saat nöbet sırasındaki sabah kahvaltılarına mahkeme kararıyla kavuştu.
Yerel mahkemenin reddettiği sağlıkçıları, İstinaf Mahkemesi haklı buldu. Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız “Nöbet tutan bir sağlık çalışanına mahkeme kararı ile yemek verdirebiliyor olmak son derece üzücü. Çalışanı, aç bir şekilde çalışmaya zorlamanın hiçbir vicdani açıklaması olamaz” dedi.
Çorum İl Sağlık Müdürlüğü, Uğurludağ Entegre ilçe hastanesinde, 24 saat nöbetleri sırasında sağlık personeline verilen sabah kahvaltısını 2018’de kaldırdı. Genel Sağlık-İş Sendikası bunun üzerine yargıya başvurdu.
Çorum’da yerel mahkemenin davanın reddine karar vermesi üzerine, davanın taşındığı Samsun Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi, hukuka ve mevzuata uymadığı gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozdu.
Çalışandan bir öğün yemeğin esirgenmesinin haksız, hukuksuz ve keyfi bir işlem olduğunu dile getiren Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, “Nöbet tutan bir sağlık çalışanına mahkeme kararı ile yemek verdirtebiliyor olmak son derece üzücü. Çalışanı aç bir şekilde çalışmaya zorlamanın hiçbir vicdani açıklaması olamaz” dedi.