Sahte doktor ikinci kez hakim karşısında: Doktor olmak istiyor

Sahte doktor ikinci kez hakim karşısında: Doktor olmak istiyor
Tekirdağ’da kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, ikinci kez hakim karşısına çıktı. Özkiraz’ın tahliye talebi ret edildi.Çerkezköy Devlet Hastanesinde...

Tekirdağ’da kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, ikinci kez hakim karşısına çıktı. Özkiraz’ın tahliye talebi ret edildi.

Çerkezköy Devlet Hastanesinde aylarca doktorluk yapan ve olayın ortaya çıkmasının ardından 25 Kasım’da tutuklanarak cezaevine konulan Ayşe Özkiraz; Çerkezköy 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katılırken, avukatı da salonda hazır bulundu.

“BİR YALAN SÖYLEMİŞ, BUNUN İÇİNDEN ÇIKAMAMIŞ”
Duruşmada Özkiraz’ın avukatı Oğuz Kağıtçı, müvekkilinin doktor olmak için cezaevinde ders çalıştığını söyleyerek, sanığın tahliyesini talep etti. Kağıtçı, “Ayşe, hayatı boyunca doktor olmayı istemiş. Müvekkilim cezaevinde üniversiteye hazırlanıyor. Bir yalan söylemiş, biz bunu tasvip etmiyoruz. Bir yalan söylemiş ve bunun içinden çıkamamış. 20 yaşında bir kız bir hata yapmıştır. Ayşe, her şeyi doğru anlatıyor, pişmanlık gösteriyor” dedi.

Savcı ise mütalaasında Özkiraz’ın cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme heyeti ise Özkiraz’ın tutukluluk halinin devamına, diğer tanıkların dinlenmesine karar verilerek, duruşmayı 21 Şubat 2023 tarihine erteledi.