Sahte hesap muamması

Sahte hesap muamması
Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının firari şüphelilerinden emekli albay Levent Göktaş‘a ait olduğu iddia edilen Twitter hesabında önceki gün bir dizi paylaşımlarda bulunulması, Türkiye’nin bir numaralı gündemi haline...

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının firari şüphelilerinden emekli albay Levent Göktaş‘a ait olduğu iddia edilen Twitter hesabında önceki gün bir dizi paylaşımlarda bulunulması, Türkiye’nin bir numaralı gündemi haline geldi.

Söz konusu paylaşımlarda “Her şeyi belgeleriyle açıklamaya başlıyorum. Beni kullanıp atanlar kabusunuz olacağım” gibi ifadeler yer alıyordu. Hesaptan yapılan paylaşımlarda organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e yönelik “Beni onla karıştırmayın” ifadeleri ise Peker’i tartışmanın içine çekti. Peker kendine yakın bir ismin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Göktaş’ın kendisine para ve “ortadan adam kaldırma” teklifinde bulunduğunu söyledi.

Ardından Avukat Hüseyin Ersöz, Hablemitoğlu cinayetinin planlayıcısı olmakla suçlanan firari Levent Göktaş adına Twitter’da açılan hesabın sahte olduğunu açıkladı. Avukat Celal Ülgen de hesabı ‘FETÖ’cülerin açtığını iddia etti.

Tartışmanın bittiği düşünülürken Peker kendisine yakın ismin sosyal medya aracılığıyla yeniden paylaşımlar yaptı. Peker, hesabın Göktaş’a ait olduğunu, önceki gün yapılan paylaşımların ardından yaptığı telefon trafiği ile hesabı kapattırdığını söyledi. Peker, “Bu sabahki avukatların yaptığı açıklamaları ben yaptırdım. Beyniniz yok, fikriniz çok” dedi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Dün gece Levent Göktaş tarafı beni aradı. Onlara dedim ki: ‘Yarın bu işi düzeltmezseniz tüm dünya bu konuları değil farklı cinayetleri konuşuyor olur.’ Avukat Celal Ülgen Bey bu konular yüzde 90 Levent Göktaşa ait derken, benim tehdidimden sonra yalandan Celal Ülgen Bey’i kötüleyen birkaç tweet yazarak ‘Bu hesap Levent Göktaş’a ait değil’ dediler. Levent Göktaş ve çetesi ile de görüşeceğim sizinle de hesaplaşacağım. 40 yaş altı kardeşlerime verdiğim sözü tutup onlara tertemiz bir ülke bırakacağım”