Sakarya’da "Millet İttifakı giremez" pankartı: 6 partiden suç duyurusu

Sakarya’da "Millet İttifakı giremez" pankartı: 6 partiden suç duyurusu
Sakarya’nın Akyazı ilçesinde eski bir akaryakıt istasyonuna HDP ve Millet İttifakı içerisindeki partilerin mahalleye giremeyeceğine ilişkin asılan pankart tartışma konusu oldu. Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partiler...

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde eski bir akaryakıt istasyonuna HDP ve Millet İttifakı içerisindeki partilerin mahalleye giremeyeceğine ilişkin asılan pankart tartışma konusu oldu. Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partiler suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Topağaç Mahallesi’nde bulunan kullanılmayan bir akaryakıt istasyonuna, "1982 Anayasasına 'Hayır' oyu veren Demokrasi olan Topağaç Mahallemiz, 1-Hurdacı, 2 HDP, 3-CHP, 4-İYİ Parti, 5-Saadet Partisi, 6-DEVA Partisi, 7- Gelecek Partisi, 8-Demokrat Parti giremez” yazılı pankart asıldı.

Kimin astığı belli olmayan pankartın fotoğrafını mahalle muhtarı İsmail Başer de sosyal medya hesabından paylaşarak, “Mahallem halkıyla gurur duyuyorum” yazdı.

“HALKI GALEYANA GETİRMEK KİN VE NEFRET SUÇU İÇERMEKTE”

Afiş ile ilgili DEVA Partisi Akyazı İlçe Başkanı Erkan Çoruhlu sosyal medya hesabından şu tepkiyi gösterdi:

 "Bu tabela Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı asılmıştır. Bu tabela Ülkemizin başka bir yerinde asılsa bölücülük anlamını taşır dolayısıyla bu tabela bölücü PKK ile aynı hedefe hizmet eder. Bu tabela ülkenin ülkenin bölünmez bütünlüğüne aykırıdır. Bu tabela demokrasiye hukuk devletine aykırı 12 Eylül darbesiyle aynı anlamı taşır. Bu tabelada halkı galeyana getirmek kin ve nefret suçu içermektedir. Dolayısıyla bu tabelanın muhatabı Sakarya Valiliğidir. Akyazı Kaymakamlığı’dır, güvenlik kuvvetleridir, emniyet güçleridir, Gerisi hikayedir.

Konuyla ilgili olarak 6 siyasi partinin Akyazı İlçe Başkanları bugün açıklama yaptıktan sonra Savcılığa suç duyurusunda bulunarak şikayetçi olacakları öğrenildi.