Manchester City Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı!

Manchester City Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı!
Manchester City ve Inter arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde ilk yarıda golsüz beraberlik yaşandı. Oyunda fileleri havalandıran tek isim 68. dakikada Rodri oldu. Bu gol ile Manchester City, Şampiyonlar Ligi kupasını evine...

Manchester City ve Inter arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde ilk yarıda golsüz beraberlik yaşandı. Oyunda fileleri havalandıran tek isim 68. dakikada Rodri oldu. Bu gol ile Manchester City, Şampiyonlar Ligi kupasını evine götürdü.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2022-2023 sezonu final maçı, İngiltere ekibi Manchester City ile İtalya ekibi Inter arasında, İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynandı.

Yaklaşık 72 bin taraftarın izlediği karşılaşmayı Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetti. Yardımcı hakemler ise Pawel Sokolnicki ve video yardımcı hakem olarak görev yapan Tomasz Listkiewicz. Müsabakanın dördüncü hakemi Rumen Istvan Kovacs.

"Devler Ligi" finalinde Manchester City ilk, Inter 4. şampiyonluk için ter döktü.

Devlet başkanları Atatürk Olimpiyat Stadı'nda

Büyük karşılaşmayı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Macaristan Başbakanı Victor Orban, Slovenya Başbakanı Robert Golob, Ürdün Başbakanı Bişer Al-Hasavneh, Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, Karadağ Başbakanı Dritan Abazovic ve İtalya Meclis Başkanı Ignazio la Russa da izledi.

De Bruyne sakatlık nedeniyle oyundan çıktı

Manchester City'nin Belçikalı oyuncusu Kevin De Bruyne, karşılaşmada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. 30'uncu dakikada kendisini orta alanda yere bırakan Belçikalı oyuncuya ilk müdahale saha içinde yapıldı. Bir süre kendisini deneyen De Bruyne, 36'ncı dakikada kenara işaret yaparak değiştirilmesini istedi. Belçikalı oyuncunun yerine oyuna Phil Foden dahil oldu. 

İlk yarıda golsüz beraberlik

Karşılaşmanın ilk yarısında gol kaydedilmedi.

Romelu Lukaku oyunda

57. dakikada sakatlık yaşayan Manchester City'nin yıldızı Edin Dzeko, yerini Romelu Lukaku'ya bıraktı.

Manchester City 1 - 0 Inter

68. dakikada Manchester City, Rodri'nin golü ile öne geçti!

City'de oyuncu değişikliği

82. dakikada Manchester City'de John Stones'un yerine Kyle Walker oyuna girdi.

Inter'de iki değişiklik

84. Dakikada Inter'de Matteo Darmian oyundan çıkarken Danilo D'ambrosio oyuna girdi. Hakan Çalhanoğlu oyundan çıkarken Henrikh Mkhitaryan oyuna girdi.

Şampiyon Manchester City!

Büyük karşılaşmayı Manchester City 1-0 galibiyetle tamamladı. 2022-2023 UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını evine götüren taraf Manchester City oldu. Böylelikle Manchester City ilk kez Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmış oldu.