Şanlıurfa'da yine toplu oy skandalı... Okula giden avukatlar engellendi: İster avukat, istersen Allah ol. Kimse girmesin içeri

Şanlıurfa'da yine toplu oy skandalı... Okula giden avukatlar engellendi: İster avukat, istersen Allah ol. Kimse girmesin içeri
Avukat Ronayi Paydaş, Şanlıurfa Akçakale’de toplu oy kullanıldığı iddiası üzerine okula giden avukatların engellendiği açıkladı. Paydaş, “Toplu oy kullanımını engellerken hem biz, hem de sandık görevlilerimiz saldırıya...

Avukat Ronayi Paydaş, Şanlıurfa Akçakale’de toplu oy kullanıldığı iddiası üzerine okula giden avukatların engellendiği açıkladı. Paydaş, “Toplu oy kullanımını engellerken hem biz, hem de sandık görevlilerimiz saldırıya uğradık, tehdit ve hakaretlere maruz kaldık” dedi. Paydaş’ın paylaştığı videoda avukatlara “İstersen avukat, istersen Allah ol. Kimse girmesin içeriye” denildiği görüldü.

Şanlıurfa Akçakale’deki Yazlıca Ortaokulu’nda toplu oy kullanıldığı iddiası üzerine giden avukatlar engellendi. Avukat Ronayi Paydaş, okul kapısında ve bahçesindeki gerginlik sırasında çekilen görüntüleri, Twitter hesabında paylaştı.

Paydaş, “Görevli olduğumuz bölgelerden Akçakale Yazlıca kırsal mahallesindeyiz. Burada toplu oy kullanımını engellerken hem biz hem de sandık görevlilerimiz saldırıya uğradık, tehdit ve hakaretlere maruz kaldık. Şu an can güvenliğimiz olmadığı için, suç duyurusu ve şikayet için köyden ayrıldık” dedi.

Paydaş’ın paylaştığı videoda, avukatlara “İstersen avukat, istersen Allah ol. Kimse girmesin içeriye” denildiği görüldü.

14 Mayıs'ta da Şanlıurfa'da toplu oy kullanılmış, skandal büyük tepkiye neden olmuştu

Şanlıurfa'da 14 Mayıs seçimlerinde de Cumhur İttifakı adayı ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a toplu bir şekilde oy basıldığı görüntülenmişti. Söz konusu görüntüleri Twitter hesabından paylaşan CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı “Sosyal medyaya yansıyan bu görüntüler Şanlıurfa Harran ilçesi, Minare köyünde çekilmiştir. Önce sandık kurulu üyelerimiz darp edilmiş sonra bu görüntüler ortaya çıkmıştır. Yetkili avukat arkadaşlarımız ilgili köye yönlendirilmiş ve İlçe Seçim Kuruluna itiraz edilmiştir. Bu arada Şanlıurfa Valisi ve Emniyet Müdürüne ulaşılamamaktadır. Zatıalileri toplantıdadır” ifadelerini kullandı.