Santa Maria Kilisesi'ne saldırı soruşturmasında 51 kişi gözaltına alındı

Santa Maria Kilisesi'ne saldırı soruşturmasında 51 kişi gözaltına alındı
Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'nde bir kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 51'e yükseldi.İstanbul Sarıyer'de dün Santa Maria...

Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'nde bir kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 51'e yükseldi.

İstanbul Sarıyer'de dün Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırıya ilişkin gözaltı sayısı 51'e yükseldi. Sarıyer'de dün Büyükdere Mahallesi'ndeki Santa Maria Kilisesi'ne gelen 2 kişi, içeride düzenlenen ayin sırasında henüz belirlenemeyen nedenle silahla ateş açtı.Saldırıda silahla vurulan bir kişi hayatını kaybetti, ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Soruşturma başlatıldı

Saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiğini açıkladı.

Failler gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün Santa Maria Kilisesi'nde bir kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırının 2 failinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum."

IŞİD bağlantısı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ayrıca dün akşam saldırıya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yerlikaya açıklamasında, 30 ayrı adrese yapılan operasyonda saldırıyla bağlantılı 47 kişinin gözaltına alındığını, 2 saldırganın ise IŞİD'ci olduklarının değerlendirildiğini bildirdi. Saldırganların yabancı uyruklu olduklarını aktaran Yerlikaya, şahısların Tacikistan ve Rusya uyruklu olduklarını aktardı. Bakan zanlıların ifadelerinin alındığını kaydetti.