Sarıgül: Sayın Kılıçdaroğlu'na TikTok'un analizini yaptım

Sarıgül: Sayın Kılıçdaroğlu'na TikTok'un analizini yaptım
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, desteğini açıkladığı Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı TikTok analizini anlattı. Sarıgül, Sözcü...

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, desteğini açıkladığı Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı TikTok analizini anlattı.

Sarıgül, Sözcü TV ekranlarında gazeteciler Deniz Zeyrek ve Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Zeyrek'in Kılıçdaroğlu ile aralarında TikTok konusunda sohbet geçip geçmediği sorusuna Sarıgül şöyle yanıt verdi:

"Geçti. Dedim ki 'Sayın Genel Başkanım, beni TikTok'a başlattıkları zaman bir genç geldi. 'Bunu yapalım' dedi.' Ben TikTok'un ne olduğunu bilmiyorum. Ben daha teknoloji özürlüyüm. Bizim dönemimizde ne iPhone var, ne Instagram var, sonra Facebook, Twitter başladı.

Ben bir kere sayın Kılıçdaroğlu'na bunların analizini yaptım. Instagram kullanan kim? Ortaokul, lise ve üniversitenin bir bölümü. Twitter kullanan kim? Tamamen entelektüel kesim ağırlıklı. Facebook'ta da yaş ortalaması 60'ın üzerinde. Fakat TikTok şu: İşçi genç TikTok'ta, öğrenci gencin lise, ortaokul, üniversite bir bölümü TikTok'ta, gecekonduda yaşayan genç orada, köyde yaşayan genç orada. Yani TikTok'taki kitle politize olmayan, her an tercihini değiştirebilir kitle."