Saygı Öztürk: Recep Tayyip Sever nasıl birinci oldu?

Saygı Öztürk: Recep Tayyip Sever nasıl birinci oldu?
Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'mülakat kaldırılacak' açıklamasına değindi. Öztürk, bir genel müdürlüğün mühendis alımında adaylar arasından KPSS'den en...

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'mülakat kaldırılacak' açıklamasına değindi. Öztürk, bir genel müdürlüğün mühendis alımında adaylar arasından KPSS'den en yüksek puan alan kişinin elenirken en alt sıradaki Recep Tayyip Sever'in mülakat sonrası birinci olmasına dikkati çekti. 

Saygı Öztürk yazısında, "Torpil bazen kişinin adı, soyadıyla da ilgili olabiliyor. 'Bu kadar da olmaz' diyeceksiniz. O zaman belgelerle bunu anlatayım. Bir genel müdürlük, değişik illerde görevlendirilmek üzere mühendis alacaktı. İstanbul'a da bir mühendis alımı planlandı. KPSS puanı 76.14916 olan Seda Kırtay, 75.5914 puan olan Oğuzhan Dağcı, 73.97433 puanı olan Ahmet Ferhun Irmak ve 71.71702 puanı olan   Recep Tayyip Sever'in mülakata alınması uygun bulundu. 5 kişiden oluşan komisyon, adı hem Recep hem Tayyip  olan ve üstelik de soyadı Sever olan mühendisi birinci yapmazsalar başlarının sıkıntıya girebileceğini düşünmüş olacaklar ki onlar da gereğini yapıyor, mülakata çağrılanlar arasında en düşük puanlı olan Recep Tayyip Sever'e mülakat ortalama puanı olarak 88 veriyor ve onun başarı puanını 79.85851'e yükseltip birinci yapıyorlar. KPSS'de 76.14916 puan alan ve adaylar içinde en yüksek puanlı olan mühendis Seda Kırtay'ı merak etmişsinizdir. Seda Hanım'a mülakatta en düşük puan olan 72 verildi. Böylece başarı puanı 74.07458'e indirildi ve üçüncü yapıldı. Sınavda üçüncü olan Ahmet Ferhun Irmak'a ise mülakatta 74 puan verildi ve sıralamada üçüncülükten dördüncülüğe indirildi." ifadesini kullandı. 

Öztürk şunları kaydetti:

"KPSS sınavında dördüncü olan Recep Tayyip Sever işe girmeye hak kazandı. Seda Kırtay, uğradığı haksızlığa üzülmesin de ne yapsın? Devletimize olan güveni nasıl sarsılmasın?"