Seccade tartışmaları sürüyor: DP Milletvekili Enginyurt, Kılıçdaroğlu’na destek verdi, iftar sahibini suçladı

Seccade tartışmaları sürüyor: DP Milletvekili Enginyurt, Kılıçdaroğlu’na destek verdi, iftar sahibini suçladı
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt seccade tartışmalarında Millet İttifakı’nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Engiyurt, iftar sahibinin seccadeyi kasıtlı...

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt seccade tartışmalarında Millet İttifakı’nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Engiyurt, iftar sahibinin seccadeyi kasıtlı olarak koyduğunu iddia etti.

Sözcü TV’de Saygı Öztürk ve Deniz Zeyrek’in sorularını yanıtlayan Enginyurt, seccade tartışmalarına ilişkin “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diye mücadele veren Kılıçdaroğlu seccadeye bastı diye ki orası ne mescit ne cami ne de ibadethane. Orası lokanta sahibinin. İftar sahibinin yazıhanesi. Namaz kılmak için seccade koymuş, adam olsa o seccadeyi yerinden kaldırırdı. Demek ki adamda bir kasıt var. Kasıtlı olarak o seccadeyi oraya koydu. Orası ofis, ofis. Ofisine seccadeye koymuş belli ki Sayın Kılıçdaroğlu bassın da fotoğraf çekilsin istemiş” diye konuştu.

“PENSİLVANYA KİME TALİMAT VERİYORSA ALLAH ONUN BELASINI VERSİN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Bağcılar’daki toplu açılış töreni mitingine elinde seccade ile çıkarak Kılıçdaroğlu’na dair “Fazla kalmadı 40 gün. Bu 40 gün içerisinde birileri seccadelerin üzerine ayakkabılarla basabilir. Çünkü bunlar Pensilvanya’dan alıyorlar talimatı. Onlara göre meşrudur, yapabilirler” demişti. Erdoğan’ın Pensilvanya açıklamasına da yanıt veren Engiyurt, “Çıkmış Recep Tayyip Erdoğan ‘Pensilvanya’dan talimat gelmiş’ diyor. Pensilvanya kime talimat veriyorsa Allah onun belasını versin” dedi.