Seccadeye farklı yorumlar...

Seccadeye farklı yorumlar...
Kemal Kılıçdaroğlu'nun, katıldığı bir iftar programından sonra restoranın yönetim odasında halıya serilmiş bir seccade üzerinde ayakkabıyla fotoğraf çektirmesi sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. İktidar cenahı Kılıçdaroğlu'na...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, katıldığı bir iftar programından sonra restoranın yönetim odasında halıya serilmiş bir seccade üzerinde ayakkabıyla fotoğraf çektirmesi sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. İktidar cenahı Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştiriler yöneltirken, iktidarın karşısında yer alan bazı din adamlarıyla, muhafazakar kesimin önde gelenleri seccadeye basılmasına farklı yorumlar getirdi.

Hüseyin Hatemi, Twitter hesabından "ne hale geldik?" diyerek, tartışmaya tepki gösterdi ve "Namaz seccadesi osa yerde bırakılmaz, namazdan sonra toplanırdı. Ev sahibi yere sermişse Kılıçdaroğlu havada asılı mı kalacak" dedi. İlahiyatçı Cemil Kılıç, namaz kılan kişinin seccadeyi toplayıp kaldırmamış olmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığındaki rakibi Muharrem İnce, "bir din bilginine danıştım" diyerek seccadeye basmanın değil, kalp kırmanın günah olduğunu yazdı. 28 Şubat sürecinin başörtüsü mücadelesindeki sembol isimlerinden Hüda Kaya, Kılıçdaroğlu'na "sıkmayın canınızı" diye seslendi ve "ayakkabıyla girilen yerde seccade neden serili, yıkanır temizlenir" diye yazdı. Bir dönem iktidara destek veren Cemile Bayraktar, "fark etmeden seccadeye basıldı diye feveran koparanların dini değil, siyasi hassasiyetle" davrandığını söyledi ve "aksi olsa onca günaha sessiz kalanlar, seccade için zıplamazdı" dedi.

İşte sosyal medyadaki farklı seccade yorumları...