Seçim sonuçlarını kutlayan bir grup, BTP'nin çadırına saldırdı

Seçim sonuçlarını kutlayan bir grup, BTP'nin çadırına saldırdı
Dün yapılan 13. Cumhurbaşkanı seçimi 2. tur oylamasını resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan önde tamamladı. sonucun belli olmasının ardından Osmaniye’de kutlama yapan bir grup, Bağımsız...

Dün yapılan 13. Cumhurbaşkanı seçimi 2. tur oylamasını resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan önde tamamladı. sonucun belli olmasının ardından Osmaniye’de kutlama yapan bir grup, Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) geçici il binası olarak kullandığı çadıra saldırdı.

BTP Osmaniye İl Teşkilatı’nın bulunduğu bina, 6 Şubat depremlerinde yıkıldı. Çalışmaların devam etmesi için aynı alana geçici olarak çadır kuruldu.

Seçim sonuçlarını kutlayan bir grup, Musa Şahin Bulvarı üzerindeki Dr. Devlet Bahçeli Meydanı'nda bulunan çadıra saldırdı. Çadır, falçata ile kesildi, Genel Başkan Hüseyin Baş’ın resmi ve parti ambleminin bulunduğu branda yere atıldı.

BTP Genel Başkan Yardımcısı Av. Lütfullah Önder, "Osmaniye'de Bağımsız Türkiye Partisi çadırı, seçim kutlaması yapanların saldırısına uğradı. Saldırıda bulunan kişiler hakkında yasal işlem başlattık. Bu işin takipçisiyiz" dedi. BTP Osmaniye İl Yönetimi, saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

"Bu bir başlangıç mı?"

BTP Osmaniye Merkez ilçe Başkanı Hatice Kaya saldırıyla ilgili, “Konvoy sırasında parti binamızın olduğu çadırı falçatayla kesmişler, değişik yerleri de taşlamışlar. Hiçbir görüşe saygısızlığımız olmadı. Sadece Genel Başkanımız, 'CHP'yi desteklerim' dediği için mi böyle oldu? Hiçbir Ak Partili arkadaşımın da bunu bilerek yaptığını düşünmek istemiyorum ama başımıza gelen şey de bu. Diyecek bir şey bulamıyorum, İnşallah daha kötü şeyler başımıza gelmez diye düşünüyorum ama acaba bu bir başlangıç mı?” dedi.

Yasal işlem başlatıldı

BTP Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Lütfullah Önder de "Osmaniye'de Bağımsız Türkiye Partisi çadırı, seçim kutlaması yapanların saldırısına uğradı. Saldırıda bulunan kişiler hakkında yasal işlem başlattık. Bu işin takipçisiyiz" dedi.