Seçimden iki gün önce İsmailağa'ya "Kazanmak için dua" sorulmuş

Seçimden iki gün önce İsmailağa'ya "Kazanmak için dua" sorulmuş
Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü yazısında "İsmailağa’nın başına atanan Hasan Efendi’yi seçime iki gün kala ziyaret edip, “kazanmak için okunacak dua” soruldu" diye yazdı. Seçimlerden önceki süreçte tarikatlar...

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü yazısında "İsmailağa’nın başına atanan Hasan Efendi’yi seçime iki gün kala ziyaret edip, “kazanmak için okunacak dua” soruldu" diye yazdı.

Seçimlerden önceki süreçte tarikatlar ve cemaatler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerini açıklamıştı. Terkoğlu, bugünkü yazısında seçimden iki gün önce İsmailağa’nın başına atanan Hasan Efendi’nin ziyaret edildiğini belirterek, "Kazanmak için okunacak dua soruldu. Yaşlılıktan dudağını oynatmakta zorlanan şeyh, 'Ey gizli lütufların sahibi, korktuklarımızdan bizi kurtar' duasının Arapçasını söyledi" ifadelerine yer verdi.

Terkoğlu'nun yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Herkes bir ölçüde karşılığını da aldı. Seçime yakın Nur medreselerini ziyaret eden Diyanet İşleri başkanı Nurcular’a müjde verdi. Said Nursi’nin risaleleri Diyanet tarafından yeniden basılacaktı.

Seçimi Erdoğan kazandı diyoruz da cemaatler öyle düşünmüyor. Hepsinin, 'bizim sayemizde', 'şeyhimizin dualarıyla' türünden açıklamaları birbirini izliyor.

Cübbeli Ahmet Hoca, seçim sonrası analizinde, Erdoğan’ın zaferini, kendi rüyasına bile bağladı.

Tarikat ve cemaatler, Cumhur İttifakı ve Erdoğan’a destek için, açıklamalarıyla sıraya girdi. Müritler, şeyh ile aynı oyu vermeye zorlanıyordu. Nisa Suresi’ne atıfla “Tayyib olanı, habis olanla değiştirmeyiniz”in ebced hesabını 2023 çıkaran mı ararsınız, “Tayyib” kelimesini Erdoğan’ın Hicri yaşıyla denkleştiren şifreyi çözen mi... Cemaat mensuplarına, oy kullanırken, Enfal Suresi’nin 17. ayetinin okunması tavsiyesinde bulunuldu: “Attığın zaman da sen atmadın fakat Allah attırdı.” Mayıs seçimleri, Bedir Savaşı’na benzetildi."