Seçimlerle ilgili skandal 'hile' iddiası: Oy kaydırma yoluyla farklı partilere yazıldı

Seçimlerle ilgili skandal 'hile' iddiası: Oy kaydırma yoluyla farklı partilere yazıldı
13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekillerini seçmek için sandığa gidilmesinin üstünden 2 gün geçti ve bugün itirazlar için son gün. İtirazın son gününde sosyal medyada gündeme gelen bir iddia ise dikkat çekti.Yeşil Sol...

13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekillerini seçmek için sandığa gidilmesinin üstünden 2 gün geçti ve bugün itirazlar için son gün. İtirazın son gününde sosyal medyada gündeme gelen bir iddia ise dikkat çekti.

Yeşil Sol Parti, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde bulunan Esma Ocak İlkokulu’ndaki 1234 Nolu sandıkta geçerli oylardan 233’ünü alarak, sandıktan birinci parti çıktı.

279 seçmenin oy kullandığı söz konusu sandıkta, Hak ve Özgürlükler Partisi’ne, Türkiye Komünist Hareketi’ne, Yeniden Refah Partisi’ne, Güç Birliği Partisi’ne ve Sol Parti’ye 1’er oy; İYİ Parti’ye 2 oy; Büyük Birlik Partisi’ne 3 oy; Cumhuriyet Halk Partisi’ne 4 oy; AKP’ye 20 oy; Yeşil Sol Parti’ye 233 oy çıktı. MHP’ye hiç oyun çıkmadığı sandıkta 12 oy ise geçersiz sayıldı. Oylar, ıslak imzayla tutanak altına alındı.

Ancak Yüksek Seçim Kurulu veri sisteminde, Yeşil Sol Parti’nin 233 oyu, hiç oy alamayan MHP’nin hanesine yazıldı.

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy, konuya dair şu açıklamayı yaptı: “Bu şekilde MHP’ye oy kaydıran epeyce sandık var, tüm ıslak imzalı tutanaklar ile YSK veri sistemine kayıtlı tutanaklar karşılaştırıldı ve bugün itirazlar yapılacak.”

Kullanıcıların ıslak imzalı tutanaklarla beraber paylaştığı sandık sonuçlarında, oyların kaydırma yoluyla farklı partilere yazıldığı görüldü.

Uzmanlar herkesin kendi sandığını kontrol etmesini önerdi. İşte sosyal medyada gündeme gelen o iddia:

Söz konusu iddiaya göre Yeşiller Sol Parti'nin 233 oyu MHP'ye yazıldı. İlgili sandığın ıslak imzalı tutanağı ve sandık sonucu şöyle: