Sedat Peker’in Beykoz’daki evine saldırı: SİLAHLAR KONUŞTU

Sedat Peker’in Beykoz’daki evine saldırı: SİLAHLAR KONUŞTU
Sosyal medya hesaplarından mafya-siyaset-sermaye ilişkileri hakkında iddialarla gündeme gelen, suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in İstanbul Beykoz’daki evi, Milli Parklar ve Bahçeler'e...

Sosyal medya hesaplarından mafya-siyaset-sermaye ilişkileri hakkında iddialarla gündeme gelen, suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in İstanbul Beykoz’daki evi, Milli Parklar ve Bahçeler'e devredilmişti.

Halk TV'nin haberine göre, Peker'in Beykoz Korusu’nun sınırları içinde yer alan ve 'tek mal varlığım' dediği evine dün saat 09.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Evin önüne iki araç geldi. Bir araç uzakta beklerken, yakına gelen aracın camı açıldı. Eve Sedat Peker’in bilgisi dahilinde geldiğini söyleyen kişi görevlilerin kendisine yaklaşması üzerine arabanın içinden ateş etti. Evdeki görevli Yılmaz Günay’a 3 kurşun isabet etti. Günay, ağır yaralı olarak Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Evde, Peker'in bilgisi dahilinde 6 kişinin güvenlik amacıyla kaldığı, 3'er kişilik vardiyalarla çalıştıkları öğrenildi.


SANCAKTEPE’DE GÖZALTINA ALINDI
Saldırının ardından çalışma başlatan emniyet saldırganın eşgalini belirledi. Ö.Ş, öğleden sonra İstanbul Sancaktepe'de kullandığı silahla birlikte gözaltına alındı.

PEKER’İN SALDIRIDAN HABERİ VARDI
Peker saldırının ardından yakın çevresi aracılığıyla “Aptal düşmanlar maalesef insanın zekasını köreltiyor” açıklaması yaptı. Yakın çevresindekiler Peker’in saldırıdan önceden bilgisi olduğunu söyledi.

SUİKAST TİMİ İDDİASI
Peker’in yakın çevresinden edinilen bilgiler özetle şöyle:
“Dubai'ye yollanan kişilere (suikast timi) başka isimlere pasaport çıkarıldı. Kişilerin isimleri başka fakat sahte isimlere gerçek pasaport çıkarıldı. Bu kişilerin görevi suikasti yapmak değil suikastle ilgili grupları koordine etmek. Sahte isimle çıkarılan pasaportların gerçek sahiplerinin bilgisi de Sedat Peker’de.

'Türkiye’deki yakınlarının hepsini öldüreceğiz' tarzında ki bu eylemlerin olacağı da Sedat Peker tarafından biliniyordu. Hatta bunu yakın arkadaşlarıyla da paylaştı. Türkiye içerisindeki bu organizasyonda yer alan isimler de kendisinde. Sedat Peker, yakınlarına 'Vallahi çok eğleneceğiz. Ama zamanını ben belirleyeceğim' dedi.”


EMNİYET ‘ÖRGÜT İÇİ HESAPLAŞMA’ DEDİ
Emniyet kaynakları, gözaltına alınan Ö. Ş.’nin, Sedat Peker ile çekilmiş birçok fotoğrafı bulunurken yaşanan olayın ‘örgüt içi hesaplaşma’ olduğunu öne sürdüler.
Sedat Peker çevresi ise saldırının örgüt içi hesaplaşma nedeniyle olmadığını savundu. Peker’in açılış ve toplantılarda yanına gelenlerin fotoğraf isteğini geri çevirmediğini çekimin zaman zaman kendi aracında yapıldığı belirtildi.

BU ŞAHSI TANIMIYORUZ
Kamuoyunda Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur sosyal medya hesabından bir dizi tweet paylaştı ve saldırganı kendilerinin tanımadığını söyledi. Olur, Peker'in Türkiye'de hükümet lehine mitingler düzenlediğini hatırlattı ve bu mitinglere 25 bin civarında insanın katıldığını ifade etti. "Emniyetin basına dağıttığı bu resimler, o organizasyonlarda çekilen resimlerdir. Bu şahsı tanımıyoruz. Herhangi bir irtibatımız yok. O tarihlerde de mitinglere içimize sızmak için ajanlar yolladığınızı tahmin ediyorduk" diyen Olur "Şu an algı oluşturmak için, uyuyan hücrelerinizi uyandırdığınızın farkındayız" ifadelerini kullandı.