Selahattin Demirtaş hakkında 7’si ağırlaştırılmış 9 müebbet ve 323 yıl hapis talep edildi

Selahattin Demirtaş hakkında 7’si ağırlaştırılmış 9 müebbet ve 323 yıl hapis talep edildi
Kobani davasında yargılanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 7’si ağırlaştırılmış 9 kez müebbet ve 323 yıl hapis talep edildi.Hakkında en fazla ceza istenen isim Selahattin Demirtaş oldu. Selahattin Demirtaş...

Kobani davasında yargılanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 7’si ağırlaştırılmış 9 kez müebbet ve 323 yıl hapis talep edildi.

Hakkında en fazla ceza istenen isim Selahattin Demirtaş oldu. Selahattin Demirtaş hakkında, “devletin birliği ülke bütünlüğünü bozma” suçundan 1 kez, “adam öldürme” suçundan 1 kez, “çocuğa karşı canavarca his sevkiyle ve eziyet çektirerek öldürme” suçundan 5 kez olmak üzere 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve “adam öldürmeye teşebbüs” suçundan da 2 kez müebbet hapis talep edildi.

Yine Demirtaş hakkında, “iş ve çalışma hürriyetinin ihlali”, “hile kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “mala zarar verme”, -“kamu malına zarar verme”, “hırsızlık”, “yaralama”, “suç işlemeye tahrik”, “örgüt propagandası yapmak”, “suçu ve suçluyu övme”, “toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet”, “halkı kanunlara uymamaya tahrik etme”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “görevli memura direnme” suçlamalarından toplamda 323 yıla kadar hapis ve çeşitli miktarda adli para cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Figen Yüksekdağ hakkında da Demirtaş ile aynı şekilde “devletin birliği ülke bütünlüğünü bozma” ağırlaştırılmış müebbet, “adam öldürme” suçundan 1 kez, “çocuğa karşı canavarca his sevkiyle ve eziyet çektirerek öldürme” 5 kez olmak üzere 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve “adam öldürmeye teşebbüs” suçundan da 2 kez müebbet hapis talep edildi.