Selçuk Kozağaçlı’dan mahkeme heyetine: Soylu mu daha düzgün ben mi?

Selçuk Kozağaçlı’dan mahkeme heyetine: Soylu mu daha düzgün ben mi?
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile birlikte ÇHD üyesi toplam 21 avukatın yargılandığı davanın önceki gün başlayan karar duruşmasına dün devam edildi. Duruşmada savunma yapan Selçuk...

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile birlikte ÇHD üyesi toplam 21 avukatın yargılandığı davanın önceki gün başlayan karar duruşmasına dün devam edildi. Duruşmada savunma yapan Selçuk Kozağaçlı, bazı fotoğraflarının iddianamede, “terör örgütü yöneticisi olduğunun delili” olarak öne sürüldüğünü belirtirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kamuoyuna yansıyan bazı tartışmalı kişilerle fotoğraflarını anımsattı. Kozağaçlı, mahkeme heyetine, “Şimdi elinizi vicdanınıza koyun, Süleyman Soylu mu daha düzgün bir adam ben mi daha düzgün bir adamım” dedi. Soma davasının da aralarında bulunduğu çok sayıda davada yoksul insanların davalarını üstlendiğini anlatan Kozağaçlı, “26 senelik avukatım. Toplam kazancım, kiralardan sonra, 100 bin lira, 200 bin lira değildir” diye konuştu.

‘SİLAHLI SİYASETE KARŞI DEĞİLİM AMA DHKPC YÖNETİCİSİ DEĞİLİM’
Selçuk Kozağaçlı, ‘Karamazov Kardeşler’ romanında Dimitri Karamazov’un babasını öldürmediğini, ancak babasının iyi bir insan olmadığını vurguladığını hatırlatırken, kendi durumunu, “Silahlı siyaseti siyaset alanı dışında gören biri değilim. Hayatım boyunca silahlı siyaset yapanlara karşı olmadım. Anayasal düzenin silahla değiştirilmesini ister miyim, evet isterim, Dimitri Karamozov düşüncesiyle. Ama bana sorunuz, ‘DHKPC yöneticisi misin’ ise hayır, değilim! Gerçek soru budur” sözleriyle özetledi. Yaklaşık 6,5 yıldır tutuklu yargılanan Kozağaçlı, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silivri’deki salonunda dün başladığı esas hakkındaki savunmasını bugün bitirdi. Duruşmalar cuma gününe kadar sürecek.