Selman Öğüt'ün rektör atandığı Esenyurt Üniversitesi'nin sahiplerinin adı, Peker'in ifşalarında geçiyordu

Selman Öğüt'ün rektör atandığı Esenyurt Üniversitesi'nin sahiplerinin adı, Peker'in ifşalarında geçiyordu
Selman Öğüt'ün rektör atandığı Esenyurt Üniversitesi'nin sahipleri, Soylu'nun gizli ortağı olarak gündeme gelmişti.Ersan KınıkProf. Dr. Selman Öğüt'ün, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla...

Selman Öğüt'ün rektör atandığı Esenyurt Üniversitesi'nin sahipleri, Soylu'nun gizli ortağı olarak gündeme gelmişti.

Ersan Kınık

Prof. Dr. Selman Öğüt'ün, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla rektör atandığı Esenyurt Üniversitesi'nin sahibi, Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelmişti.

"Soylu'nun gizli kasası"

Sedat Peker, 3 Temmuz 2021 yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda; Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Özyurt ile Yüksel Özyurt'un, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gizli kasası olduğunu iddia etmişti.

"Konkordato ilan edip alacaklılara ödeme yapmadılar"

Ayrıca Özyurt kardeşler, Özyurt A.Ş. isimli şirketleri için konkordato ilan ederek, alacaklılarının paralarını ödemediğini öne sürmüştü.

Özyurtların, devlet arazisine 10 katlı bina yaparak bir tanesini belediyeye, bir tanesini de kaymakamlığa kira yoluyla verdikleri de Peker tarafından yapılan paylaşımlarda belirtilmişti.

Gazeteci Barış Terkoğlu da CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ile 2021 yılında yaptığı röportajda belediye başkanı, Özyurtlar'ın önceki dönemlerde Esenyurt Belediyesi'nden 700 milyon liralık ihale aldığını anlatmıştı.

Eski belediye başkanına da tuzak kurdukları iddia edilmişti

Sedat Peker eski Esenyurt Belediye Başkanı'nın Özyurt kardeşlerin videolu şantaj yaptığını iddia etmişti. Necmi Kadıoğlu 2017'de basına sızan görüntülerin ardından sağlık sorunlarını gerekçe göstererek belediye başkanlığından istifa etmişti.