Selvi: Kılıçdaroğlu, neden iki fay hattını harekete geçirdi diye kulislere kulak kabarttım

Selvi: Kılıçdaroğlu, neden iki fay hattını harekete geçirdi diye kulislere kulak kabarttım
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yayımladığı "Kürtler" ve "Alevi" videoları hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı."Kılıçdaroğlu’nun...

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yayımladığı "Kürtler" ve "Alevi" videoları hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı.

"Kılıçdaroğlu’nun etnik ve mezhep siyasetine yönelmesini tehlikeli buluyorum" diyen Selvi, köşe yazısında CHP liderinin çıkışları hakkındaki iddialarını şöyle yazdı:

Kılıçdaroğlu birbiri ardına iki video yayınladı. Birinde Kürtlere terörist muamelesi yapılıyor dedi. Diğerinde Alevi kimliğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, neden iki fay hattını harekete geçirdi, diye kulislere kulak kabarttım.

İki gerekçe ileri sürüldü.

1- Son dönemlerde CHP oylarının bir kısmı Yeşil Sol Parti’ye kaymaya başladı. Bunun önüne geçmek için Kürtlerle ilgili çıkışı yaptı dediler.

2- İstanbul’da ve Ege bölgesinde Alevi seçmenden 1-1.5 puan TİP’e kaymaya başladı. Kılıçdaroğlu bunun önüne geçmek için Alevi çıkışını yaptı.

Selvi, "İyi de seçim uğruna Türkiye’de büyük acılara neden olmuş olan yaraları kaşımanın kime ne faydası var?" diye sordu.