Sendikalardan İsrail Konsolosluğu önünde Filistin ile dayanışma eylemi

Sendikalardan İsrail Konsolosluğu önünde Filistin ile dayanışma eylemi
İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı operasyonlara karşı aralarında  DİSK/DevTurizm-İş, DEV TEKSTİL, DGD-SEN, DİSK/Enerji-Sen, İnşaat-İş Sendikası, DİSK/LİMTER-İŞ, KATAŞ-SEN, PTT-Sen çağrısıyla İsrail Konsolosluğu...

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı operasyonlara karşı aralarında  DİSK/DevTurizm-İş, DEV TEKSTİL, DGD-SEN, DİSK/Enerji-Sen, İnşaat-İş Sendikası, DİSK/LİMTER-İŞ, KATAŞ-SEN, PTT-Sen çağrısıyla İsrail Konsolosluğu önünde protesto eylemi düzenledi.

İsrail Konsolosluğu önünde sendikaların protesto eyleminde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında sivilleri hedef aldığı belirtildi. Burada sendikalar adına yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi:

“Yaşananlar şiddet görüntüleri öne sürülerek iki eşit güçteki devletin savaşı gibi gösterilmek istense de biz biliyoruz ki bu yıllardır süren tek taraflı bir katilamdır. Bugün yine kullanımı yasak fosfor bombalarıyla çocukları, görevini yapan basın emekçilerini, Gazze halkının yaralarını sarmaya çalışan sağlık emekçilerini vahşice öldüren bizzat İsrail devletidir.

Bundan 50 yıl önce Türkiyeli devrimciler nasıl hiç tereddüt etmeden işgale karşı çıkarak Filistin halkının yanı başında emperyalistlerin maşası siyonist İsrail devletine karşı, hem bu topraklarda hem Filistin topraklarında bilfiil mücadele ettiyse, bizim tarafımız da bu konuda tüm tarihimiz boyunca olduğu gibi nettir.

Bu topraklarda alınteriyle her gün ekmek kavgası veren emekçiler “Nehirden, Deniz’e Filistin Özgür Olsun” demektedir. Çünkü Filistin kurtuluş savaşçısı Gassan Kanafani’nin yaptığı benzetme gibi boyunla, kılıç arasındaki ilişkiyle emekle sermaye arasındaki çelişki birbirinin aynıdır."

"Filistin halkının yanındayız"

Filistin ile dayanışma mesajının verildiği açıklamada ayrıca şunlar yer aldı:

"Dünyanın dört bir yanında gençler, kadınlar, işçiler kentlerin meydanlarına akın akın giderek Filistin davasına sahip çıktıklarını gösterdiler. Devletler ve bazı şirketler gibi bir yandan kınama mesajları yayımlayıp bir yandan da işgalci devlet İsrail’le ilişkilerini korumanın derdine düşmediler. Filistin halkının yanında olduklarını söyledikleri için kolluk kuvvetlerinin şiddetine uğradılar. Biz de bugün buradan bir kez daha sesleniyoruz;

Ortadoğu’da Kürtler, Araplar, Ezidiler gibi bu toprakların kadim halkları yıllardır emperyalist savaş politikaları sonucunda kanla gözyaşıyla en canice ölümlerle yaşamaya, direnmeye çalışıyorlar. Emperyalistler ve onların işbirlikçileri bu topraklardan atılmadıkça emekçi halklara huzur gelmeyecek. Buradan bir kez daha Filistin halkının meşru mücadelesini selamlıyoruz. Filistin halkı yalnız değildir, dünyanın tüm ezilenleri emekçileri onlarla beraberdir. Her ne olursa olsun biz işgale işgal katliama katliam demekten vazgeçmeyeceğiz. İşgalci İsrail bugün Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde bir soykırım gerçekleştirmektedir. Biz bu soykırımın karşısında, direnen Filistin halkının yanındayız."

Protesto eyleminde Bandista konser verdi.