SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği 'yılın kadınları'nı seçiyor

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği 'yılın kadınları'nı seçiyor
SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği 'yılın kadınları'nı seçiyor.SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği son dört yıldır yılın kadınlarını gerçekleştirdiği anketle seçiyor. “Yılın Kadınları” anketindeki adayları belirlerken...
SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği 'yılın kadınları'nı seçiyor.

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği son dört yıldır yılın kadınlarını gerçekleştirdiği anketle seçiyor. “Yılın Kadınları” anketindeki adayları belirlerken “Türkiye ve dünyada kadın hakları mücadelesi vermek”, “Cinsiyet eşitliğini savunmak”, “Sistematik baskılara direnme cesareti göstermek”, “Kadın dayanışmasına katkı sunmak” gibi kriterlerle belirlendiği ifade ediliyor.

2023 yılının aday listesi bu kriterler çerçevesinde, SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu’nda yer alan haberler kapsamında hazırlanarak Türkiye ve dünyadan kişi ve grup belirlendi.

Filenin Sultanları ödül aldı

A Milli Kadın Voleybol Takımı da ödül aldı. Federasyon'un yemeği olması sebebiyle takım gelemedi. Filenin Sultanları'na verilen ödülü, takım adına 70'li yılların voleybolcusu Selcan Çağlar aldı.

Afganistan'da hakları için mücadele eden kadınlar, Filistinli ve İsrailli kadınların barış örgütleri, Salçalı Gündem, Afet İçin Feminist Dayanışma ve İBB Sosyal Hizmetler ve İBB Kadın da ödül alan gruplar arasında.

Yılın siyasetçisi ödülü EMEP Milletvekili Sevda Karaca'ya

Yılın siyasetçisi ödülü EMEP Milletvekili Sevda Karaca'ya verildi. Ödülü yazar ve gazeteci Oya Baydar verdi.

Kanser teşhisi için elektronik sütyen geliştiren Canan Dağdeviren de ödül aldı

Kanser teşhisi için elektronik sütyen geliştiren Canan Dağdeviren de ödül aldı. Ödülü Şengül Hablemitoğlu, Dağdeviren’in annesine verdi.