Seyhan Avşar: Dilan-Engin Polat soruşturması şaibeli bir savcıya verilmiş

Seyhan Avşar: Dilan-Engin Polat soruşturması şaibeli bir savcıya verilmiş
Gazeteci Seyhan Avşar, kara para aklama iddiaları üzerine bu sabaha karşı evlerinden gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'a ilişkin soruşturmanın hakkında çok sayıda soruşturma bulunan bir savcıya verildiğini yazdı....

Gazeteci Seyhan Avşar, kara para aklama iddiaları üzerine bu sabaha karşı evlerinden gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'a ilişkin soruşturmanın hakkında çok sayıda soruşturma bulunan bir savcıya verildiğini yazdı.

Çok sayıda iddianın ardından haklarında soruşturma başlatılan Engin Polat ile Dilan Polat çifti İstanbul’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Polis ekipleri dün gece İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da toplam 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Sezgin Polat ve Ahmet Gün’ün de olduğu 14 şüpheli gözaltına alındı.

TIKLAYIN Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı

"Şaibeli bir savcıya verilmiş"

halktv.com.tr muhabiri Seyhan Avşar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Polat çiftine ilişkin yürütülen soruşturmanın savcısına ilişkin bir iddiaya yer verdi. Avşar, "Dilan-Engin Polat çiftinin soruşturmasını bende ilgiyle takip ediyorum. Ancak bir detayı söylemeden geçemeyeceğim. Bu kadar önemli bir soruşturma hakkında HSK’de birden fazla soruşturma bulunan, üzerindeki şaibeler kalkmamış bir savcıya verilmiş" dedi.

Avşar şunları söyledi:

Böyle bir isim bu soruşturmayı ne kadar sağlıklı yürütür ya da yürütebilir bu gözden kaçmamalı. Bahsettiğim bu savcı eski İstanbul Başsavcısının okul arkadaşı hakkındaki FETÖ soruşturmasında takipsizlik kararı vermişti.

İstanbul Adliyesi’nde terör büroda görevliydi. Hakkında soruşturma başlatılınca önce o bürodan alındı. Sonra Anadolu Adliyesi’nde görevlendirildi. Ayrıca son dönemde Anadolu Adliyesindeki iddialarda da yine bu savcının adı geçiyor.