Show TV önünde 'Kızılcık Şerbeti' protestosu: "Siz kime hizmet ediyorsunuz?"

Show TV önünde 'Kızılcık Şerbeti' protestosu: "Siz kime hizmet ediyorsunuz?"
Mil Diyanet Sen, RTÜK tarafından 5 hafta yayın durdurma ve 1.5 milyon liralık idari para cezası verilen Kızılcık Şerbeti dizisini Show TV önünde protesto etti. Mil Diyanet Sen tarafından yapılan açıklamada, "Show TV yetkililerine...

Mil Diyanet Sen, RTÜK tarafından 5 hafta yayın durdurma ve 1.5 milyon liralık idari para cezası verilen Kızılcık Şerbeti dizisini Show TV önünde protesto etti. Mil Diyanet Sen tarafından yapılan açıklamada, "Show TV yetkililerine buradan sesleniyor ve diyoruz ki; siz kime hizmet ediyorsunuz ve İslami değerlerimizi ahlaksız yayınlarınıza alet ederek neyi amaçlıyorsunuz?" denildi.

"Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın" ve "Edep yahu" pankartlarının açıldığı protestoda şu açıklama yapıldı:

İlgili dizide dinimizin en temel ibadetlerinden olan orucun basite alınması ve son olarak da dinimizin emri olan tesettürün ahlaksız eylemlere alet edilmesi İslami hassasiyeti olan hiçbir kimsenin kabul edebileceği bir durum değildir. Bu vesileyle biz bugün İslami hassasiyeti olan tüm Müslümanlar adına buradayız. Bu itibarla Show TV yetkililerine buradan sesleniyor ve diyoruz ki; siz kime hizmet ediyorsunuz ve İslami değerlerimizi ahlaksız yayınlarınıza alet ederek neyi amaçlıyorsunuz?

Bizler, Mil Diyanet Sen olarak ısrarla savunduğumuz RTÜK’te ahlak denetim masası kurulması teklifini tekrarlıyor ve yetkililerimizi bu konuyu acilen gündeme almaya davet ediyoruz.  Çünkü biz, özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ahlaksız yayınlarla zihinlerinin ifsat edilmesine asla razı olamayız."